Foto: Colourbox.

Julklappar som ger avkastning

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Denna artikel framgår ursprungligen på Ung Privatekonomis webbplats

När det närmar sig juletider och du funderar på vad du ska önska dig i år, varför inte sätta sparande, aktier och fonder högst upp på listan? Att önska sig saker som kan hjälpa dig att nå dina ekonomiska mål är ett klokt och hållbart val.

Här är några saker som du kan inkludera på din önskelista med fokus på sparande och investeringar:

Medlemskap i Unga Aktiesparare

Om du är intresserad av aktier och investeringar är medlemskap i Unga Aktiesparare en fantastisk gåva. Detta medlemskap ger dig tillgång till kunskap, nätverk och evenemang som kan hjälpa dig att utveckla dina investeringsfärdigheter och lära dig mer om finansvärlden.

LÄS OCKSÅ: Charlie Mungers bästa livs- och investeringstips

Pengar att köpa fonder/aktier för

En gåva som ger dig möjligheten att investera är alltid välkommen. Du kan använda de extra pengarna till att köpa aktier eller fonder och på så sätt bygga upp din portfölj och öka ditt sparande över tid.

SE ÄVEN: Då är det läge att sälja dina aktier: ”Helt idiotiskt”

Bok om finans/ekonomi

En bra bok om finans eller ekonomi kan vara en utmärkt gåva för att öka din kunskap och förståelse inom området. Det finns många böcker som är lämpliga både för nybörjare och erfarna investerare. Kolla efter titlar som ”Rich Dad Poor Dad” av Robert Kiyosaki eller ”The Millionaire Next Door” av Thomas J. Stanley för att få en bättre förståelse för ekonomiskt tänkande.

MISSA INTE: Fyra aktier på rea: ”Potentiell kursdubblare”

Abonnemang på ekonomiska nyheter

Att hålla sig uppdaterad om de senaste ekonomiska händelserna och trenderna är viktigt för att fatta informerade investeringsbeslut. Ett abonnemang på en pålitlig ekonomisk nyhetstjänst eller tidning kan vara en utmärkt gåva som hjälper dig att hålla koll på marknaden.

Så här har du det: En önskelista som inte bara ger dig omedelbar glädje utan också hjälper dig att bygga en sundare ekonomisk framtid. Och kom ihåg: Oavsett vad du väljer att önska dig i år är det viktigaste att tänka på dina ekonomiska mål och att investera i din framtid.

YTTERLIGARE LÄSNING: Skydda din portfölj – från valutaknock: ”Var medveten om risken”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem