Välkommen till Unga Aktiesparares hemsida – din digitala plattform för att lära dig mer om hur du kan bli en framgångsrik investerare. Här kan du, som medlem i UA, delta i online-utbildningar, anmäla dig till event, bli en del av grupper och delta i diskussioner på vårt forum. Vi vill att du som medlem ska kunna uppleva en välkomnande och stödjande miljö tillsammans med andra likasinnade unga aktiesparare.  

För att få ut mesta möjliga av plattformen och skapa en positiv upplevelse för alla medlemmar, ber vi dig följa våra trivselregler nedan. Detta hjälper oss att säkerställa en trygg och positiv miljö för alla på plattformen. Om du inte följer dessa regler riskerar du att bli varnad och därefter spärrad från plattformen och gå miste om det digitala nätverket.   

Tack för att du är en del av Unga Aktiesparares gemenskap! 

Regler:

1. VAR SNÄLL
Vi tolererar inte diskriminerande, rasistiska, sexistiska eller på annat sätt kränkande kommentarer eller handlingar.

Vi tror på att ha en konstruktiv och lärande diskussionsmiljö på plattformen. För att bidra till detta, undvik personangrepp och oschyssta kommentarer. Ställ frågor på ett respektfullt sätt och undvik att förvränga fakta eller sprida falska rykten. Vi uppmuntrar också användare att vara öppna för att lära sig från varandra och att respektera andras åsikter. 

Alla medlemmar på plattformen har något att bidra med. Vi uppmuntrar alla användare att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper för att hjälpa andra medlemmar. Vi tror på att skapa en välkomnande och lärande miljö för alla användare, och ditt positiva bidrag hjälper till att upprätthålla detta. 
 
Om du känner dig kränkt eller upplever trakasserier av någon annan medlem på plattformen, rapportera personen på hemsidan och kontakta en moderator, administratör eller UAs kansli.

2. GE INTE KÖPREKOMMENDATIONER
Denna plattform får ej användas för att få andra medlemmar att investera i specifika aktier/finansiella produkter. Exempel på saker som inte är tillåtet:

Att rekommendera någon att köpa en aktie med syfte att vilseleda personen. Att rekommendera någon att köpa en aktie som ger dig ekonomisk vinning, eller den andre personen ekonomisk förlust.

Exempel på saker som är tillåtet: att dela med sig av olika investeringsstrategier (ex: diskutera vilka nyckeltal som du anser är relevant att kolla på för att analysera aktier, om du mest använder dig av fundamental eller teknisk analys). Det är även okej att diskutera rapporter och nyhetshändelser kring olika bolag med andra medlemmar, men aldrig med syftet att få någon annan att köpa specifika aktier. 

Det är också viktigt att notera att otillåtna köprekommendationer kan resultera i allvarliga konsekvenser för personen som ger rekommendationen. Personer som ger otillåtna köprekommendationer kan straffas med böter och fängelsestraff, så det är viktigt att alla medlemmar i forumet följer regler och riktlinjer för att säkerställa att deras råd är ärliga, transparenta och rättvisa för alla investerare.

3. REKLAM ELLER SPAM ÄR INTE TILLÅTET 
Håll Community fritt från reklam eller andra kommersiella syften som inte har med Unga Aktiesparare att göra. Exempel på otillåten annonsering: att marknadsföra en produkt eller tjänst från ett externt företag som du jobbar för.

Att marknadsföra ett event eller en utbildning som anordnas av Unga Aktiesparare är däremot helt okej! Medlemmar får även dela med sig av produkter som har hjälpt på sin resa mot att lära sig mer om investeringar, så länge det inte är för personlig ekonomisk vinning. Exempel på tillåtna inlägg:

tips på specifika böcker, podcasts eller analystjänster som du tycker är bra och inte får en ekonomisk vinning för att marknadsföra. Vi strävar efter att hålla plattformen annonsfri. 

4. LÄGG INTE UT INFORMATION SOM BRYTER MOT ANDRAS INTEGRITET 
Tänk på andras integritet och lägg inte ut något som avslöjar någons personliga uppgifter, till exempel deras fullständiga namn, telefonnummer, e-postadress eller bostadsadress, eller kreditkortsnummer, andra medlems bilder eller annan information utan deras medgivande.

Detta inkluderar också att lägga ut bilder, videor eller annat material utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren.  


Osäker på om ditt inlägg bryter mot någon regel? Kontakta en moderator, administratör eller UAs kansli.

Integritetsskydd: Din integritet är viktig för oss. Vi ber dig att inte lägga upp personlig information, bilder eller annan information som kan användas för att identifiera eller spåra dig. Vi rekommenderar att du använder ett alias eller pseudonym på plattformen om du vill skydda din integritet helt. Du kan ändra dina integritetsinställningar i menyn under ”Kontoinställningar” samt ditt namn under ”Profilinställningar”. 

Rapportering av missbruk: Om du märker något som bryter mot våra Community-regler, tveka inte att rapportera det till moderatorerna eller administratörerna. Du kan rapportera spam, hatkommentarer, hot eller trakasserier genom att använda funktionen direkt på hemsidan. Vi tar alla rapporter på allvar och arbetar aktivt för att upprätthålla en trygg och respektfull plattform. 

Disclaimer: All investering innebär risk och det är viktigt att göra din egen analys innan du investerar i aktier, fonder eller andra finansiella produkter. Unga Aktiesparare ger inte några investeringsråd eller rekommendationer, och all information som tillhandahålls är endast avsedd för allmän information och utbildning. Kom ihåg att investera med omsorg och enligt din egen risktolerans.

Diskussioner som förekommer på plattformens grupper och forum representerar den enskilde individens åsikt. Unga Aktiesparare ansvarar ej för dessa åsikter eller eventuella konsekvenser av dessa handlingar.