Foto: Colourbox.

Stjärnförvaltaren: Fem kvalitetsaktier för långa portföljen

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Cliens-förvaltaren Carl Sundblad anser att det är läge att utnyttja den skakiga börsperioden till att köpa in sig i kvalitetsaktier med en längre horisont. “Det är ett bolag som har hanterat alla kriser”, säger han om ett av sina fem toppval till Dagens industri.

SE ÄVEN: Aktier med stor framtidspotential: ”Priset bara stiger”

Det råder inga tvivel om att börsen är inne i en tuff, svårtolkad och volatil fas.

Men turbulensen skapar även möjligheter. Inte minst för de investerare som är långsiktiga och blickar ett antal år framåt.

Succéförvaltaren Carl Sundblad, som har levererat imponerande avkastning i sina fonder hos Cliens, delar med sig av sina bästa råd när det kommer till att hitta riktigt bra aktier att äga över tid i en intervju med Dagens industri.

MISSA INTE: Så blir du rik på börsen: ”Då ska du köpa mer aktier”

Två investmentbolag

Carl Sundblad lyfter fram fem olika aktier som en bra slags grundbult i portföljen.

En investmentbolagsduo får spela viktiga roller.

Först ut är Investor.

– Investor är kanske nummer ett om man ska titta på en långsiktig hörnsten i portföljen. Det är ett bolag som har hanterat alla kriser, så de har definitivt bevisat sig över tid

Sedan följer Latour.

– Det är en av de bästa aktierna på Stockholmsbörsen om man tittar 30 år tillbaka, och det är definitivt ett bolag som blir större över tid. Det påminner om Investor men med större fokus på lite mindre bolag.

YTTERLIGARE LÄSNING: Tre favoritaktier i poddstjärnornas portfölj: ”Betalar inte för mycket”

Och två underliggande nyckelinnehav

Carl Sundblad slår även ett slag för varsitt av Investors och Latours mest betydande portföljbolag.

I Investors fall handlar det om Atlas Copco och i Latours om Assa Abloy.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du köpa kvalitetsbolag: ”Ingen överraskning att aktierna stiger tusentals procent”

Gillar serieförvärvaren

Avslutningsvis ser Carl Sundblad även teknikhandelskoncernen Addtech som en bra kandidat till den långsiktiga portföljen.

Addtech har gjort sig känd som en flitig serieförvärvare, vilket inte har varit det hetaste modet på börsen i takt med stigande räntor och ökande inflation de senaste åren.

– De har en ganska konservativ skuldsättning jämfört med många andra förvärvare, och bolaget har en historik av att ha gjort förvärv på ett lönsamt sätt under väldigt lång tid jämfört med en del nyare bolag, säger Carl Sundblad.

MER LÄSNING: Perfekta aktieinvesteringar: ”Köp kvalitet och gråt en gång”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem