Senaste artiklar

2019-01-09

Castellum- fastighetsbolaget med grym utdelningshistorik

Castellum är ett av de stora fastighetsbolagen i Sverige med fokus mot kommersiella fastigheter i ett 20-tal städer runt om i Sverige samt Köpenhamn och Helsingfors. Aktien är känd för att vara en stabil utdelningsaktie som höjt sin utdelning i över 20 år med målet att fortsätta i samma riktning.
2019-01-09

Investmentbolag - ett smörgåsbord för riskspridning

De flesta har en uppfattning om vad en fond är, vad en sådan gör och hur man köper fonder. Annat är det med investmentbolag. Även om namnet ger vissa hintar, kan det vara snårigt att faktiskt förstå vad investmentbolag är och vad de gör. Stock Magazine reder ut begreppen och tittar närmare på hur investmentbolag brukar fungera.
2019-01-09

Tjänstepensionen!

I pensionsserien får du kunskaper om hur pension fungerar och hur du möjliggör för din pension att bli så bra som möjligt. Serien är uppdelad i tre delar som grundar sig i hur pensionen vanligtvis delas upp. Den andra delen handlar om den tjänstepensionen.
2019-01-09

De gjorde business av ångesten

Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand är tjejerna bakom ”Ångestpodden”, en av Sveriges största podcasts med närmare 200 000 unika lyssnare varje månaden. Det första avsnittet sändes i januari 2015 och i november 2018 spelade de in sitt 200:e avsnitt inför en livepublik.
2019-01-09

Succésagan Latour

Latours börshistorik kan inte beskrivas på något annat sätt än succé sedan börsintroduktionen 1986. Portföljen är en blandning av både noterade och onoterade bolag. Efter 16 år på posten är det nästa höst dags för Latours VD Jan Svensson att lämna över tronen.
2019-01-09

Helena Stjernholm: "Vi vill vara aktiva ägare!"

Industrivärden är ett av Sveriges största investmentbolag och grundades som ett resultat av 1930-talets finanskris. Med innehav och aktivt ägande i flera svenska storbolag är Industrivärden en maktfaktor i det svenska näringslivet. Stock Magazine fick en exklusiv intervju med dess VD Helena Stjernholm om vilka möjligheter och utmaningar bolaget står inför.