Senaste artiklar

2019-03-05

Crowdfunding- här för att stanna!

Stock Magazine har intervjuat två aktörer inom crowdfunding: Julia Reuszner, VD på Pepins och Daniel Daboczy, VD på FundedByMe. Företagen startades med ungefär samma mål- att göra investeringar i onoterade företag tillgängliga för alla och att göra det lättare för entreprenörer att få in pengar. Här ger de sin syn på crowdfundingfenomenet och en inblick i de olika verksamheterna. 
2019-03-05

Skira- börsen för lantbrukare!

Varför finns det inte öppnare handel för bönderna och deras spannmål? Den frågan ställde sig studiekamraterna Niklas Ericson och Joel Glemne när de började utveckla företaget Skira, som ska göra det enklare för lantbrukare att köpa och sälja spannmål.
2019-01-09

De gjorde business av ångesten

Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand är tjejerna bakom ”Ångestpodden”, en av Sveriges största podcasts med närmare 200 000 unika lyssnare varje månaden. Det första avsnittet sändes i januari 2015 och i november 2018 spelade de in sitt 200:e avsnitt inför en livepublik.
2018-09-24

Sigmastocks- hjälper småspararen på vägen!

Under deras examensarbete vid Chalmers såddes första fröet till aktieverktyget Sigmastocks av grundarna Nanna Stranne och Mai Thai. Examensarbetet handlade om fonders höga avgifter och lösningar. – Under examensarbetet blev det tydligare för oss hur mycket privatpersoner betalar i avgifter. Oftast har man ingen koll på hur mycket det blir i slutändan, det ville vi ändra på.
2018-06-15

Johannes Schildt, grundare KRY

Johannes Schildt skakar om vårdsystemet i grunden. Med appen KRY ska han förflytta makten till patienten och göra vården tillgänglig för alla. Resan har inte varit spikrak, men med driv, vilja och envishet går det mesta. – Det handlar om att fortsätta banka huvudet i väggen tills det förhoppningsvis går hål i väggen och inte i huvudet.
Christina Stenbeck
2017-10-20

Arvtagerskan som lyfte Kinnevik till nya höjder

Kinnevik är ett av de mest anrika investmentbolagen på Stockholmsbörsen. Samtidigt har de ägda bolagen gång på gång legat i framkant när det kommer till att hitta nya sektorer och affärsområden. När huvudägaren Jan Stenbeck dog 2002 fick dottern Christina bara 24 år gammal ta över stafettpinnen.
2017-01-13

De går i farmors fotspår

De är systrarna från Näset sydväst om Göteborg som tillsammans skapade det i dag prestigefyllda internationella klädmärket House of Dagmar. Tack vare deras inställning att ingenting är omöjligt och gott entreprenörskap har inget kunnat stoppa deras framfart, inte ens finanskrisen som slog ned som en bomb i modebranschen.
Bröderna Karlsson
2016-09-30

”Största förmånen är att få arbeta med människor man tycker om”

Att driva företag innebär stundtals hårt slit men att få jobba med det man brinner för är värt alla extra arbetstimmar. Stock Magazine har i detta nummer träffat de två bröderna Johan och Mikael Karlsson som båda, genom sina företag, upplevt för- och nackdelarna.
TRINE
2016-04-15

Sam Manaberi: ”Vi ska utrota energifattigdomen”

1,3 miljarder av världens befolkning lever i dag under så kallad energifattigdom. Detta vill startup-bolaget TRINE ändra på genom att låta privatpersoner via crowdsourcing investera i solenergiprojekt i utvecklingsländer. Samtidigt som vi hjälper människor att få billigare och bättre energitillförsel får privatpersoner avkastning på sitt kapital, förklarar TRINE:s vd Sam Manaberi.