Senaste artiklar

2018-09-24

Gaming- den nya folksporten?

Gaming, iGaming, gambling, spelbolag och E-sport. Inte konstigt att det råder viss förvirring kring begreppen. Samtliga handlar om vad som i vanligt tal kallas ”spelbolag”.
2018-02-21

Disciplin skapar Erik:s framgång

Daytradern Erik Lundin, mer känd som EkkaLundin, har blivit en stor profil på Twitter. Det senaste året hade han ett par hundra procent i avkastning vilket gett en stor följarskara. Det ökande antalet följare innebär samtidigt ett allt större ansvar kring vad han skriver om sin snabba handel.
2017-12-19

”Karriär skapar inte balans”

Du behöver inte röra dig länge i ekonomikretsar för att veta vem Günther Mårder är. Hans cv kan kort beskrivas som digert trots sin ålder. Stock Magazine intervjuade honom om hur han ser på karriär och vad som driver honom.
2017-10-19

Från hemlöshet till ekonomisk välbefinnande

Hemlöshet, depression, skilsmässa och arbetslöshet var vardagens sanning för mamman Madeleine Norman. Men en föreläsning och middagsdiskussion om aktier skulle få henne att starta en resa mot både ekonomiskt och psykiskt välbefinnande.
Natalie Eriksson har precis gett ut boken "Kvinnorna som äger börsen - aktier för nybörjare"
2017-10-06

Möt författaren bakom "Kvinnorna som äger börsen - aktier för nybörjare"

Vill du hitta kvinnliga börsförebilder kan du få leta ett tag. Vill du dessutom hitta en kvinnlig författare inom samma område kan det bli en ännu svårare nöt att knäcka. Natalie Eriksson har lyckats kombinera båda då hon i sin nyutgivna bok ”Kvinnorna som äger börsen- aktier för nybörjare” intervjuar nio kvinnliga börsprofiler om deras investeringsfilosofier.
H&M i Melbourne
2017-01-13

Svenskt mode hett utomlands

Svenskt mode gör succé utomlands. Exporten växer så det knakar och är nu uppe på 207 miljarder kronor, en ökning med 19,6 procent jämfört med året innan.
Magnus Billing
2016-02-15

STORA MÅL MED BÖRSEN: ”Vi ska bli nummer fem i Europa”

Han är chefsjuristen som efter 13 år inom börsoperatören blev vd för Nasdaq Stockholm. Men att Magnus Billing började jobba på Stockholmsbörsen var en ren slump enligt honom själv. "Jag kom in via teknologisidan, från OM Technology, och jobbade då som bolagsjurist.