Senaste artiklar

2019-05-29

Skanska

I slutet av 1800-talet grundade Rudolf Fredrik Berg Aktiebolaget Skånska Cementgjuteriet. Med framgångsrika betongprodukter nådde bolaget från Sveriges södra vidder stora framgångar och i takt med framgångarna utvecklades bolaget till det internationella byggbolag de är idag.
2019-05-29

Analysera fastighetsbolag

Likväl som det finns investeringsstrategier så finns det olika sätt för att analysera bolag. I denna artikel beskrivs två olika sätt att analysera fastighetsbolag på, vi kallar de två sätten för Business 1 och Business 2. Beroende på vad man vill satsa på så fungerar olika analyser och nyckeltal bäst.
2019-03-05

Välkommen till EU- den europeiska gemenskapen!

Europeiska Unionen har varit ett återkommande samtalsämne sedan Brexitomröstningen 2016. Det har pratats om fördelar och nackdelar med att vara med i EU och om Sverige kanske borde välja samma väg. Vad innebär det egentligen att vi är medlemmar i EU, vilka fördelar får du som privatperson och vilka är kostnaderna?
2019-03-05

"EU ska inte märkas i vardagen!"

Trots sin relativt unga ålder räknas Christofer Fjellner som en räv i EU-parlamentet. Frågor om frihandel, snusets rättigheter och Storbritanniens utträde ligger honom varmt om hjärtat i ett EU han menar blivit alltmer demokratiskt.
2019-03-05

"EU är för litet!"

Fackliga rättigheter, arbetslöshet och lönekonkurrens har varit viktiga frågor för Marita Ulvskog under sina tio år i EU-parlamentet. Ungdomsarbetslösheten menar hon är en av de viktigaste utmaningarna för EU att lösa.
2019-03-05

Schweiz- nej till EU!

Trots starka influenser från grannländerna och med en placering i Europas mitt röstade Schweiz nej till ett EU-inträde och ställer sig alltjämt kritiskt till EU-medlemskap. Hur lyckas de plocka ut russinen ur kakan och samtidigt behålla sin självständighet? Stock Magazine reder ut det viktigaste i relationen mellan Schweiz och EU.