Senaste artiklar

2020-12-07

Lär dig finansslang

I dagens avsnitt förklarar vi olika finansiella begrepp som används i finansvärlden. Vad betyder egentligen hausse och baisse? Vad innebär det att vara contrarian? Detta och mycket mer kommer förklaras.
2020-06-24

Bostaden som investering

Som ung i dag har du sannolikt hört äldre vänner och släktingar berätta om sina lyckade bostadsaffärer. Där den som berättar, frikostigt delar med sig av detaljer om inköpspris, hetsig budgivning och vad priset vid försäljningen några år senare hamnade på. Jag beklagar att ni bara hört dessa historier.
2020-06-24

Den svenska bankutmanaren

Lendify är den svenska bankutmanaren som genom data och teknik vill effektivisera den svenska lånemarknaden och göra den mer transparent. Målet är att erbjuda låntagare rättvisa villkor och lägre ränta samtidigt som sparkunder får god avkastning på sitt sparkapital. Vi fick en pratstund med Kasper Ernerot, Communication Manager på Lendify, för att få veta mer om deras verksamhet.
2020-06-24

Sanningen om Bitcoin

Det är nog ingen tillfällighet att Bitcoin kom till under kulmen av den förra finanskrisen. Människor har historiskt sett visat en tendens att söka sig till alternativa investeringar när världens börser skakar och förtroendet för centralbanker svajar. Åren efter finanskrisen ökade guld och silver i värde med 270-, respektive 570 procent fram till deras topp år 2011.
2020-06-02

Hur köper man skog?

Att få jobba med människor som brinner för att utveckla sitt skogsägande tycker jag är otroligt spännande. Tillfredsställelsen i att lägga upp en plan och sedan se de första resultaten – kanske känner du igen dig i från hur du själv ser på dina investeringar? På Skogssällskapet hjälper vi både befintliga och nya skogsägare att köpa och utveckla sina skogar.
2020-05-14

Fantastisk formula för förvärv

Bolagsstrukturer, ägarskatter och familjejuridik... Det finns många saker att ha koll på om man är intresserad av att ta över ett bolag. Vi har intervjuat Ulf Skarin som jobbar med ägarplanering och generationsskiften på Swedbank. Hur går ägarbyten till?
2020-03-03

Den digitala draken

Podcasten Den Digitala Draken grundades 2016 av Jacob Lovén, Tom Xiong och Katarina Andersson. Den handlar om hur Kina, världens största internetpopulation, föder innovation och en helt ny generation företag som på rekordtid har gått om Silicon Valley i storlek, innovation och ambitioner. Stock Magazine fick chansen att intervjua Jacob om hur företagsklimatet i Kina ser ut.
2020-03-03

Made in China

"Vad spelar det för roll vad katten har för färg så länge den fångar möss?" Orden kommer från Kinas dåvarande ledare Deng Xiaoping, som var huvudmannen bakom de drastiska ekonomiska förändringar som implementerades i Kina med start 1978.
2020-03-03

Aras Asien

Ara Mustafa är programledare och reporter på EFN. Han har en stor förkärlek till tillväxtmarknader och har investerat direkt i flera av dessa marknader. Vi intervjuade Ara för att höra om hans tankar kring tillväxtmarknader.
2020-03-03

Asiens nya tiger?

Vietnam är en kommunistisk enpartistat med brokig historia. Sedan landet började införa marknadsekonomi på 80-talet har tillväxten varit stark. Men det är först på 2010-talet som investerare har hittat hit på allvar. Med 50 procent av Kinas lönekostnader håller landet på att bli ett nytt tillverkningscentrum och är en av världens snabbast växande ekonomier.