Senaste artiklar

2020-06-02

Hur köper man skog?

Att få jobba med människor som brinner för att utveckla sitt skogsägande tycker jag är otroligt spännande. Tillfredsställelsen i att lägga upp en plan och sedan se de första resultaten – kanske känner du igen dig i från hur du själv ser på dina investeringar? På Skogssällskapet hjälper vi både befintliga och nya skogsägare att köpa och utveckla sina skogar.
2020-05-14

Fantastisk formula för förvärv

Bolagsstrukturer, ägarskatter och familjejuridik... Det finns många saker att ha koll på om man är intresserad av att ta över ett bolag. Vi har intervjuat Ulf Skarin som jobbar med ägarplanering och generationsskiften på Swedbank. Hur går ägarbyten till?
2020-03-03

Den digitala draken

Podcasten Den Digitala Draken grundades 2016 av Jacob Lovén, Tom Xiong och Katarina Andersson. Den handlar om hur Kina, världens största internetpopulation, föder innovation och en helt ny generation företag som på rekordtid har gått om Silicon Valley i storlek, innovation och ambitioner. Stock Magazine fick chansen att intervjua Jacob om hur företagsklimatet i Kina ser ut.
2020-03-03

Made in China

"Vad spelar det för roll vad katten har för färg så länge den fångar möss?" Orden kommer från Kinas dåvarande ledare Deng Xiaoping, som var huvudmannen bakom de drastiska ekonomiska förändringar som implementerades i Kina med start 1978.
2020-03-03

Aras Asien

Ara Mustafa är programledare och reporter på EFN. Han har en stor förkärlek till tillväxtmarknader och har investerat direkt i flera av dessa marknader. Vi intervjuade Ara för att höra om hans tankar kring tillväxtmarknader.
2020-03-03

Asiens nya tiger?

Vietnam är en kommunistisk enpartistat med brokig historia. Sedan landet började införa marknadsekonomi på 80-talet har tillväxten varit stark. Men det är först på 2010-talet som investerare har hittat hit på allvar. Med 50 procent av Kinas lönekostnader håller landet på att bli ett nytt tillverkningscentrum och är en av världens snabbast växande ekonomier.
2019-12-16

Juletider=Nobeltider

Juletider betyder också Nobeltider eftersom det är då den stora Nobelbanketten hålls i Stockholm och vinnarna får sina priser. Kategorin för ekonomi delades ut första gången 1968 och endast två kvinnor har fått priset. Esther Duflo fick det iår och Elinor Ostrom 2009.
2019-12-16

”Engagemang och attityd är viktigast”

Jenny Zhao har trots sin unga ålder kommit en bra bit i karriären med rollen som exekutiv producent på NENT. Efter att ha arbetat med affärsutveckling valde hon att helt byta inriktning för att arbeta med programinnehåll. Något alla kan göra enligt henne om inställningen är rätt.