Senaste artiklar

2019-01-09

Investmentbolag - ett smörgåsbord för riskspridning

De flesta har en uppfattning om vad en fond är, vad en sådan gör och hur man köper fonder. Annat är det med investmentbolag. Även om namnet ger vissa hintar, kan det vara snårigt att faktiskt förstå vad investmentbolag är och vad de gör. Stock Magazine reder ut begreppen och tittar närmare på hur investmentbolag brukar fungera.
2019-01-09

Succésagan Latour

Latours börshistorik kan inte beskrivas på något annat sätt än succé sedan börsintroduktionen 1986. Portföljen är en blandning av både noterade och onoterade bolag. Efter 16 år på posten är det nästa höst dags för Latours VD Jan Svensson att lämna över tronen.
2019-01-09

Helena Stjernholm: "Vi vill vara aktiva ägare!"

Industrivärden är ett av Sveriges största investmentbolag och grundades som ett resultat av 1930-talets finanskris. Med innehav och aktivt ägande i flera svenska storbolag är Industrivärden en maktfaktor i det svenska näringslivet. Stock Magazine fick en exklusiv intervju med dess VD Helena Stjernholm om vilka möjligheter och utmaningar bolaget står inför.
2018-09-24

Gaming- den nya folksporten?

Gaming, iGaming, gambling, spelbolag och E-sport. Inte konstigt att det råder viss förvirring kring begreppen. Samtliga handlar om vad som i vanligt tal kallas ”spelbolag”.
2018-02-21

Disciplin skapar Erik:s framgång

Daytradern Erik Lundin, mer känd som EkkaLundin, har blivit en stor profil på Twitter. Det senaste året hade han ett par hundra procent i avkastning vilket gett en stor följarskara. Det ökande antalet följare innebär samtidigt ett allt större ansvar kring vad han skriver om sin snabba handel.
2017-12-19

”Karriär skapar inte balans”

Du behöver inte röra dig länge i ekonomikretsar för att veta vem Günther Mårder är. Hans cv kan kort beskrivas som digert trots sin ålder. Stock Magazine intervjuade honom om hur han ser på karriär och vad som driver honom.
2017-10-19

Från hemlöshet till ekonomisk välbefinnande

Hemlöshet, depression, skilsmässa och arbetslöshet var vardagens sanning för mamman Madeleine Norman. Men en föreläsning och middagsdiskussion om aktier skulle få henne att starta en resa mot både ekonomiskt och psykiskt välbefinnande.