Senaste artiklar

2019-03-05

Välkommen till EU- den europeiska gemenskapen!

Europeiska Unionen har varit ett återkommande samtalsämne sedan Brexitomröstningen 2016. Det har pratats om fördelar och nackdelar med att vara med i EU och om Sverige kanske borde välja samma väg. Vad innebär det egentligen att vi är medlemmar i EU, vilka fördelar får du som privatperson och vilka är kostnaderna?
2019-03-05

"EU ska inte märkas i vardagen!"

Trots sin relativt unga ålder räknas Christofer Fjellner som en räv i EU-parlamentet. Frågor om frihandel, snusets rättigheter och Storbritanniens utträde ligger honom varmt om hjärtat i ett EU han menar blivit alltmer demokratiskt.
2019-03-05

"EU är för litet!"

Fackliga rättigheter, arbetslöshet och lönekonkurrens har varit viktiga frågor för Marita Ulvskog under sina tio år i EU-parlamentet. Ungdomsarbetslösheten menar hon är en av de viktigaste utmaningarna för EU att lösa.
2019-03-05

Schweiz- nej till EU!

Trots starka influenser från grannländerna och med en placering i Europas mitt röstade Schweiz nej till ett EU-inträde och ställer sig alltjämt kritiskt till EU-medlemskap. Hur lyckas de plocka ut russinen ur kakan och samtidigt behålla sin självständighet? Stock Magazine reder ut det viktigaste i relationen mellan Schweiz och EU.
2019-01-09

Investmentbolag - ett smörgåsbord för riskspridning

De flesta har en uppfattning om vad en fond är, vad en sådan gör och hur man köper fonder. Annat är det med investmentbolag. Även om namnet ger vissa hintar, kan det vara snårigt att faktiskt förstå vad investmentbolag är och vad de gör. Stock Magazine reder ut begreppen och tittar närmare på hur investmentbolag brukar fungera.
2019-01-09

Succésagan Latour

Latours börshistorik kan inte beskrivas på något annat sätt än succé sedan börsintroduktionen 1986. Portföljen är en blandning av både noterade och onoterade bolag. Efter 16 år på posten är det nästa höst dags för Latours VD Jan Svensson att lämna över tronen.
2019-01-09

Helena Stjernholm: "Vi vill vara aktiva ägare!"

Industrivärden är ett av Sveriges största investmentbolag och grundades som ett resultat av 1930-talets finanskris. Med innehav och aktivt ägande i flera svenska storbolag är Industrivärden en maktfaktor i det svenska näringslivet. Stock Magazine fick en exklusiv intervju med dess VD Helena Stjernholm om vilka möjligheter och utmaningar bolaget står inför.