Senaste artiklar

2019-10-15

Finland- likt men olikt!

Få länder har en sådan god relation till Sverige som Finland, såväl politiskt som ekonomiskt. Under nästan 700 år tillhörde Finland Sverige och sen deras självständighet 1917 har utbytet fortsatt. Vissa skillnader kan ändå ses i ledarskapet, sparandet och samarbetet med EU.
2019-10-15

"Angry Birds löser inte problemen!"

I mars förra året skapade storbanken Nordea stora rubriker när de flyttade huvudkontoret från Sverige till Finland. I sedvanlig ordning stod bolagets dåvarande ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos, i strålkastarljuset. Ett rampljus han fått vänja sig vid under årens lopp.
2019-10-15

Nuoret Osakesäästäjät - vår motsvarighet i Finland!

Unga Aktiesparares dito i Finland, Nuoret Osakesäästäjät, grundades för strax över två år sen med målet att göra aktier intressantare för landets unga. För lite privatekonomi i skolan, lägre trösklar för sparande och lägre courtage är givetvis frågor som står högt på dagordningen.
2019-10-14

Rapala- företaget med drag!

På 1930-talet tog Lauri Rapala fasta på sanningen om att större fiskar jagar mindre fiskar och speciellt de skadade. Genom produkttestning och utveckling i Finlands sjöar skapade han fiskedrag som med orytmisk rörelse föreställde en skadad fisk och därmed lockade till sig hungriga predatorer.
2019-10-14

Startup i Finland!

Likt Sverige så är startup och hållbarhet heta ämnen i Finland. I Helsingfors anordnas startupeventet Slush varje år som samlar människor från alla världens hörn.
2019-10-14

Nokiamobilen- från succé till flopp!

I början av 2000-talet var Nokia världens största mobiltelefontillverkare och när det gick som bäst stod man för en femtedel av Finlands export. Några år senare, 2014, tvingades man sälja hela mobilverksamheten för en spottstyver till konkurrenten Microsoft.
2019-05-29

Skanska

I slutet av 1800-talet grundade Rudolf Fredrik Berg Aktiebolaget Skånska Cementgjuteriet. Med framgångsrika betongprodukter nådde bolaget från Sveriges södra vidder stora framgångar och i takt med framgångarna utvecklades bolaget till det internationella byggbolag de är idag.
2019-05-29

Analysera fastighetsbolag

Likväl som det finns investeringsstrategier så finns det olika sätt för att analysera bolag. I denna artikel beskrivs två olika sätt att analysera fastighetsbolag på, vi kallar de två sätten för Business 1 och Business 2. Beroende på vad man vill satsa på så fungerar olika analyser och nyckeltal bäst.