Senaste artiklar

2019-12-16

Första jämställda lokalavdelning!

Under hösten blev Östersunds lokalavdelning historiska med att bli Unga Aktiesparares första jämställda lokalavdelning räknat till antalet. – Givetvis räknas jämställdhet på olika sätt och inte bara i rena siffror. Det kan inte vara jämt hela tiden men detta är ett tecken på att vi är på väg i rätt riktning, säger UA:s vd Henrik Johansson.
2019-12-16

HSBC- storbanken.

Lokalbanker i all ära men för att få tillgång till de största marknaderna och skarpaste investerarna krävs volym. HSBC är den asiatiska storbanken som bland mycket erbjuder finansiell investeringsrådgivning för skandinaviska kunden från kontoret i Zürich.
2019-12-16

ERICSSON- förbereder världen för 5G

Ericsson är en av världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobilkommunikation. 5G ritar om spelplanen och öppnar upp för helt nya användningsområden och möjligheter. För att förstå vad 5G är och vad tekniken kan komma att betyda i framtiden är det en fördel att känna till historien.
2019-12-16

Tillfällig växtvärk eller för stora skor att fylla?

AQ Group startades 1994 av Claes Mellgren och Per-Olof Andersson då duon slog ihop sina två bolag i Västerås och Enköping som arbetade med plast och transformatorer. Från dessa två verkstäder har koncernen växt till att ha 6100 anställda i ett 30-tal fabriker över hela världen.
2019-10-14

Nestle- världens största livsmedelsbolag

Nestlé är ett schweiziskt livsmedelsbolag som sedan många år toppat listan som världen största livsmedelsföretag, mätt i total inkomst. Företaget finns representerat i över hundra länder och har en produktportfölj innehållande allt från godis till kattmat. Bolaget är noterat på den schweiziska börsen och huvudkontoret ligger i staden Vevey.
2019-10-14

Löfbergs

Ta en kaffepaus från de noterade bolagens hysteriska värld och besök det onoterade och lokalt förankrade familjeföretaget Löfbergs. Läs om hur Löfbergs vill förbättra för nästa generation trots den prispressade kaffebranschen.
2019-10-14

Konkurrens- bra eller dåligt?

En marknad med fungerande konkurrens är nästan alltid fördelaktigt för konsumenten. Utan konkurrens kommer företagens incitament att sänka priserna och höja kvalitén att minska radikalt. Det är olagligt för företag att missbruka sin makt på marknaden eller samarbeta genom att till exempel bilda karteller.