Senaste artiklar

2020-06-24

Av småsparare, för småsparare – Game of Stocks

Douglas och Danesh är aktienördarna som startade podden de själva hade velat lyssna på. På en Aktiepub anordnad av Gustav (aka @aktieblogg) träffades de och resten är historia. Med ett vardagligt språk vill de skapa känslan av att vara på en pub och tjuvlyssna när personerna intill pratar aktier. I denna intervju tar vi del av deras tankar kring investeringar.
2020-06-24

En plats där talanger växer

När vi idag pratar om innovation, ny teknik och banbrytande upptäckter, tänker många ofta på våra två största universitet i Sverige. Det vi därmed missat är att den lilla staden Linköping, i Östergötland, har en av de mest innovativa teknikparkerna i Sverige.
2020-06-24

"Det enda som krävs är en röd tråd"

Knallestaden, huvudstaden av textil, eller Borås. Kärt barn har många namn, och staden lever verkligen upp till sin krönta huvudstadstitel. För mitt i staden har vi Fashion Textile Center, med ett textilmuseum som lockar några av världens tyngsta modehus, en internationellt välrenommerad textilhögskola, samt en inkubator där det föds innovativa företag inom densamma bransch.
2020-06-24

"Långsiktighet är nyckeln till framgång"

Vart ska jag börja? Dan Lainio är inte bara innebandyspelare och aktiv i Unga Aktiesparares förbundsstyrelse – utan han är kanske främst en entreprenör som driver bolag, bland annat Qleano, och söker ständigt efter nya ägarledda företag att sätta tänderna i. Det är fascinerande att en person kan besitta kombinationen av självklarhet, ödmjukhet och kunnande för sitt jobb.
2020-06-24

"Jag vill investera i människor jag tror på"

Energisk, driven och förändringsälskare, är tre ord som ger en idé om vem Annelie Näs är. Vid 26 års ålder grundade hon bolaget som idag är Naes & Friends. De hjälper företag och människor att växa. Annelie driver även investmentbolaget Naes Invest, samt är tidigare styrelsemedlem i både Unga Aktiesparare och Aktiespararna.
2020-06-24

”Vågar jag så kan du också”

Entreprenören Pingis Hadenius tipsar om hur du ska våga starta eget, vad du ska tänka på och fällorna att undvika. Stock Magazines Frida Olander fick en pratstund med den aktieintresserade entreprenören som började sina år i just Unga Aktiesparare.
2020-06-24

20 år sedan IT-kraschen

Coronaviruset framfart har skakat om världens börser och kan komma att påverka världsekonomin under lång tid framöver. För 20 år sedan var det också väldigt turbulent på börsen, men då av en helt annan anledning, it-kraschen.
2020-06-08

Det finns en värld efter Corona, och den världen är hållbar!

Det är inte ofta vi är i början av ett paradigmskifte och är medvetna om det. Men nu är vi det och den här förändringen är annorlunda. Den är bredare, den går djupare och den påverkar alla. Framtiden måste vara hållbar – det finns inga alternativ. Därför är det här ett perfekt läge för dig som drömmer om att bli entreprenör. Låt mig berätta varför.
2020-05-14

Coronaviruset växer exponentiellt – men vad betyder det?

"När vi går in i den fjärde månaden sedan starten av Covid-19-pandemin är jag djupt bekymrad över den snabba upptrappningen och den globala spridningen av infektioner," sade Världshälsoorganisationens chef i början av april. ”Under de senaste fem veckorna har vi sett en exponentiell tillväxt i antalet nya fall och smittan har nu nästan nått alla länder.”