Senaste artiklar

2019-01-09

Castellum- fastighetsbolaget med grym utdelningshistorik

Castellum är ett av de stora fastighetsbolagen i Sverige med fokus mot kommersiella fastigheter i ett 20-tal städer runt om i Sverige samt Köpenhamn och Helsingfors. Aktien är känd för att vara en stabil utdelningsaktie som höjt sin utdelning i över 20 år med målet att fortsätta i samma riktning.
2018-05-21

"En dag ska jag bli vd"

Att Eva Trouin skulle bli chef har alltid varit en självklarhet. – Jag har alltid tagit ledarpositionen och varit den som tagit tag i saker och sett till att dem blivit gjorda, berättar hon. Om man skulle fråga någon som vuxit upp med mig så skulle de direkt säga att jag en dag skulle bli chef.
2018-02-14

MiFID II – Direktivet som rör om på finansiella marknader

MiFID II står för Markets in Financial Instruments Directive och är som namnet antyder ett direktiv med en regelbok som innehåller 1,4 miljoner paragrafer. Direktivet kommer från Europaparlamentet som vill öka transparensen, sänka kostnaden för marknadsdata samt integrera de finansiella marknaderna inom EU.
vaxtvark-topp.gif
2016-08-23

INVESTERA I VÄXTVÄRK

Allt fler svenskar väljer att flytta till Stockholm men att hitta boende blir för de flesta en utmaning. Parallellt har debatten om bostadsbristen kommit att bli mer aktuell under de senaste åren. En allt mer problematisk bostadsmarknad, försvårade rekryteringsmöjligheter av personal och en hämmad tillväxt tycks vara några av konsekvenserna.
2016-07-19

DEN FLYTANDE KRONAN SOM SJÖNK

Finansbolagen föll som dominobrickor, gynnsamma fastighetsaffärer blev till kreditförluster och staten gick in för att rädda banker från konkurs. Tro det eller ej, men det här var Sverige i början på 1990talet. Stock Magazine tar dig igenom de viktigaste bitarna för att förstå den svenska nittiotalskrisen.
2016-07-19

ÅTERKÖP - TUR OCH RETUR MED AKTIER

Ett aktiebolag kan dela ut pengar till sina aktieägare på tre sätt; traditionell vinstutdelning, inlösen och återköp av aktier. Återköp är kontroversiellt men inte helt fel för dig som aktieägare. Du har pengar att tjäna.
2016-07-19

FUSIONER OCH FÖRVÄRV

Affärstidningar fylls dagligen med artiklar om företagsuppköp, affärer som ofta innebär mycket stora investeringar och som kan förändra bolags huvudsakliga affärsinriktningar och tillväxtstrategier. Affärerna påverkar även de berörda bolagens aktieägare vilket gör att investerare måste förstå konsekvenserna av affärsbesluten.