Senaste artiklar

2020-05-14

Coronaviruset växer exponentiellt – men vad betyder det?

"När vi går in i den fjärde månaden sedan starten av Covid-19-pandemin är jag djupt bekymrad över den snabba upptrappningen och den globala spridningen av infektioner," sade Världshälsoorganisationens chef i början av april. ”Under de senaste fem veckorna har vi sett en exponentiell tillväxt i antalet nya fall och smittan har nu nästan nått alla länder.”
2020-05-14

I storm ens öga - Hur ska man tänka?

Coronakrisen har redan skapat en storm på finansiella marknader. En storm skapar ett tillfälle att tänka på sin strategi, men också hur man som investerare kan tänka i ett nytt läge på börsen. Det är extra viktigt med tanke på att efter 11 års uppgång så har få investerare faktiskt varit med om en långvarig nedgång.
2020-03-17

Börsen har fallit 30%, nu är det köpläge!

Oron för det nya viruset fortsätter att ligga som en våt filt över börserna världen över, och visst får viruset även stora realekonomiska effekter. Vi blir alltmer vana med nyhetsinslag om stora företag som varslar 1000-tals anställda för att överleva. Läget är ansträngt, särskilt i vissa branscher, men det är inget unikt.
2020-03-03

Är du otrogen?

Jag ska erkänna något för er. Jag är otrogen, och har varit det i flera år. Då menar jag inte mot en partner, utan mot min bank. Jag har inte nöjt mig med en banks utbud, utan har valt flera stycken utifrån det bästa erbjudandet för olika syften. Idag har jag investeringar, bolån och vardagsekonomin hos flera olika aktörer.