Senaste artiklar

2019-01-09

Tjänstepensionen!

I pensionsserien får du kunskaper om hur pension fungerar och hur du möjliggör för din pension att bli så bra som möjligt. Serien är uppdelad i tre delar som grundar sig i hur pensionen vanligtvis delas upp. Den andra delen handlar om den tjänstepensionen.
2018-09-24

Den allmänna pensionen

I pensionsserien får du kunskaper om hur pension fungerar och hur du möjliggör för din pension att bli så bra som möjligt. Serien är uppdelad i tre delar som grundar sig i hur pensionen vanligtvis delas upp. Den första delen handlar om den allmäna pensionen.
2018-05-21

Effektiv kapitalallokering – ledningens mest värdefulla verktyg?

Företagsledare som effektivt allokerar kapital skapar enorma värden för aktieägare och en skicklig kapitalallokerare kan skapa aktieägarvärde även om tillväxten är låg eller obefintlig i bolagets kärnverksamhet. I denna artikel reder vi ut hur ledningen kan göra för att allokera kapital mest effektivt.
2018-03-08

Lär dig förstå köprekommendationer

Girighet och rädsla är investerarens största hot. Ständigt blir vi utsatta för nya intryck från diverse analytiker och influencers på sociala medier som alla riskerar att påverka ens avkastning negativt – om just girighet eller rädsla tar överhanden. Dessa två känslor uppkommer ofta när man läser en ny rekommendation.
2017-01-13

"Risk comes from not knowing what you´re doing"

Warren Buffett följer en väldigt enkel strategi. Men trots enkelheten har han lyckats att bli en av världens rikaste människor. Hur ser Buffetts investeringsfilosofi ut? Stock Magazine benar ut allt och får dessutom tips från Sveriges egna Waren Buffett, Per H Börjesson, hur man ska tänka.
toppbild-artikel-risk.jpg
2016-08-23

HUR STOR RISK VÅGAR DU TA?

Med högre risk kommer också högre avkastning, eller? Precis som ordet avslöjar riskeras mer ju högre risk du tar, lika mycket som det kan gå upp kan det gå ner. Att vara investerad i aktier innebär ett högre risktagande än ett sparande på räntekonto. Stock Magazine reder ut riskerna du bör känna till när du investerar.
toppbild-ranta.gif
2016-08-23

RÄNTESPARANDE-MER ÄN BARA BANKKONTO?

Ordet ränta ger många kalla kårar men faktum är att det är en intäktsmöjlighet. Vad är ränta och varför går den upp och ner? Stock Magazine vägleder dig i några av de ränteprodukter som finns på marknaden och hur avkastningspotentialen för dessa ser ut framöver.
2016-07-19

TEKNISK ANALYS - DEL 1

Vad är och innebär egentligen teknisk analys? Många skeptiker anser att teknisk analys inte är något man kan eller bör förlita sig på. Frågan man kan ställa sig är, om man nu blir "rekommenderad" att inte förlita sig på teknisk analys, hur kan då flertalet personer livnära sig på sin trading med enbart tekniken som sitt verktyg?
spara.png
2016-07-13

GRUNDSKOLAN DEL 2 - KOM IGÅNG MED AKTIESPARANDET

Det finns många olika sparalternativ; aktier, bankkonton och obligationer är några exempel. Historiskt sett har aktiemarknaden gett bäst avkastning. Men hur kommer du igång med ditt aktiesparande?