Senaste artiklar

2019-10-14

Den utländska källskatten

I samband med utdelningen från vissa länder betalar svenska aktieägare källskatt. Det är en skatt som återbetalas till landet som utdelningen kommer från, eller källstaten. Hur mycket skatt som betalas bestäms av vilket land bolaget har sitt legala säte i. Skattesatsen kan skilja sig beroende på vilka skatteavtal Sverige har med respektive land.
2019-03-05

Värde vs tillväxt!

Även om det finns minst lika många investeringsstrategier som det finns investerare brukar det talas om två typer av investeringar: värdeinvestering eller tillväxtinvestering. Vilken är du?
2019-03-05

Pensionsserien: det privata sparandet!

Det är dags för den tredje och avslutande delen i pensionsserien, det privata pensionssparandet. Den del av pyramiden som du själv måste ta ansvar för och aktivt göra investeringar.
2019-01-09

Tjänstepensionen!

I pensionsserien får du kunskaper om hur pension fungerar och hur du möjliggör för din pension att bli så bra som möjligt. Serien är uppdelad i tre delar som grundar sig i hur pensionen vanligtvis delas upp. Den andra delen handlar om den tjänstepensionen.
2018-09-24

Den allmänna pensionen

I pensionsserien får du kunskaper om hur pension fungerar och hur du möjliggör för din pension att bli så bra som möjligt. Serien är uppdelad i tre delar som grundar sig i hur pensionen vanligtvis delas upp. Den första delen handlar om den allmäna pensionen.
2018-05-21

Effektiv kapitalallokering – ledningens mest värdefulla verktyg?

Företagsledare som effektivt allokerar kapital skapar enorma värden för aktieägare och en skicklig kapitalallokerare kan skapa aktieägarvärde även om tillväxten är låg eller obefintlig i bolagets kärnverksamhet. I denna artikel reder vi ut hur ledningen kan göra för att allokera kapital mest effektivt.
2018-03-08

Lär dig förstå köprekommendationer

Girighet och rädsla är investerarens största hot. Ständigt blir vi utsatta för nya intryck från diverse analytiker och influencers på sociala medier som alla riskerar att påverka ens avkastning negativt – om just girighet eller rädsla tar överhanden. Dessa två känslor uppkommer ofta när man läser en ny rekommendation.
2017-01-13

"Risk comes from not knowing what you´re doing"

Warren Buffett följer en väldigt enkel strategi. Men trots enkelheten har han lyckats att bli en av världens rikaste människor. Hur ser Buffetts investeringsfilosofi ut? Stock Magazine benar ut allt och får dessutom tips från Sveriges egna Waren Buffett, Per H Börjesson, hur man ska tänka.
toppbild-artikel-risk.jpg
2016-08-23

HUR STOR RISK VÅGAR DU TA?

Med högre risk kommer också högre avkastning, eller? Precis som ordet avslöjar riskeras mer ju högre risk du tar, lika mycket som det kan gå upp kan det gå ner. Att vara investerad i aktier innebär ett högre risktagande än ett sparande på räntekonto. Stock Magazine reder ut riskerna du bör känna till när du investerar.