Foto: Shutterstock.

Näst bäst i världen – nu har Erling Haaland köpt sina första aktier

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Fotbollsstjärnan och miljardären Erling Haaland har ett magiskt 2023 bakom sig. Målkungen vann såväl Champions League som Premier League med Manchester City – och utsågs på måndagskvällen till världens näst bäste spelare på Ballon d’or-galan. Nu har 23-åringen även tagit steget in på börsen, enligt Affärsvärlden.

SE ÄVEN: Stjärnförvaltaren: Fem kvalitetsaktier för långsiktiga portföljen

Erling Haalands flytt till Manchester City går inte att beskriva som något annat än en enda stor succé.

Den norske anfallsstjärnan har snittat omkring ett mål per match sedan han lämnade börsnoterade Bundesliga-klubben Borussia Dortmund och under 2023 var Erling Haaland instrumental i det Manchester City-lag som tog hem både Champions League, Premier League och FA-cupen.

På måndagskvällen utsågs Erling Haaland även till världens näst bäste fotbollsspelare efter Lionel Messi på den årliga Ballon d’or-galan.

Nu har Erling Halland brutit ny mark vid sidan av planen. Nämligen på aktiemarknaden.

LÄS OCKSÅ: Attraktiva investeringar med potential

Investerar i sjötransportbolag

Affärsvärlden skriver att Erling Haaland har köpt 200 000 aktier i sjötransportbolaget Höegh Autoliners i hemlandet Norge.

Tidningen, som hänvisar till uppgifter från ägartjänsten Holdings, rapporterar att posten är värd runt 18 miljoner kronor och har införskaffats genom investeringsbolaget Pillage 3.

MISSA INTE: Därför ska du köpa kvalitetsbolag: ”Ingen överraskning att aktierna stiger tusentals procent”

Förmögenhet värd miljarder

Om Erling Haaland bestämmer sig för att månadsspara i olika aktier har han alla förutsättningar, givet att pengarna investeras i bra, välmående bolag, att verkligen få dra nytta av ränta-på-ränta-effekten.

Den norska tidningen Finansavisen uppger nämligen att Erling Haaland har en årslön på cirka 600 miljoner kronor och en förmögenhet som uppgår till cirka 1,8 miljarder kronor.

Ett månatligt, regelbundet investerande av 10 procent av månadslönen skulle med andra ord alltså kunna bli väldigt lönsamt för 23-åringen som även har åldern inne för att bli medlem i Unga Aktiesparare ett bra tag framöver.

YTTERLIGARE LÄSNING: Så blir du rik på börsen: ”Då ska du köpa mer aktier”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem