Foto: Unsplash.

Tre köpvärda aktier: ”Helt felvärderad”

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Anders ”Rulle” Rudolfsson är optimistisk inför avslutningen på börsåret. I en intervju med Stock Magazine berättar DNB:s mäklare om vad som får honom att tro på goda tongångar framöver och pekar ut tre aktier som är extra intressanta att slå till på. ”Det finns all anledning att vara väldigt positiv”, säger han.

Rapportsäsongen där 2023 års tredje kvartal ska presenteras lurar alldeles runt hörnet. Det finns en stor förväntan i luften när det nu är dags för bolagen på Stockholmsbörsen att öppna sina böcker, delge sina siffror och lyfta fram aspekter kring vad som kan vara att vänta framöver.

Meriterade Anders ”Rulle” Rudolfsson, som arbetar som mäklare på DNB, är tydlig med att ränteutvecklingen har gjort att det nu finns ett attraktivt och konkurrenskraftigt alternativ till aktier om 4,5–5 procent.

– Det är väldigt bra för inte minst den som inte är van med aktier, säger han.

Tuffa jämförelsetal

Anders Rudolfsson räknar med att orderingångarna generellt kommer att vara lägre i det tredje kvartalet och att det blir mycket fokus på hur det kommer att se ut framåt.

– Många bolag har haft väldigt tuffa jämförelsetal och visst kan det bli stökigt nu på kort sikt. Vi har sett enorma nedställ i bolag som vinstvarnat och missat sina prognoser. Men jag skulle nog se ordentliga nedställ som bra möjligheter att köpa in sig. Jämförelsetalen blir enklare framgent och börsen brukar generellt fungera bra från november och framåt. Aktier är en vintersport.

LÄS OCKSÅ: Torsten Janssons dröminvestering på börsen: ”Kul att sälja nu”

Coors aktie är fel prissatt

Coor Service Management är det första av tre bolag som Anders Rudolfsson tror mycket på i närtid.

Aktien har haft ett tungt 2023 och är ned 30 procent i år. För Dagens industri utvecklar Anders Rudolfsson sitt resonemang och betonar att fallet grundar sig mycket i förlorade kontakt och en pressad marginal.

– Aktien är helt fel prissatt. Det finns all anledning att vara väldigt positiv till de två kommande kvartalen. Coor kommer att kunna visa upp en ordentligt bra tillväxt och verkar även kunna hålla i sin utdelning, säger han till Stock Magazine.

MISSA INTE: Därför ska du köpa kvalitetsbolag: ”Ingen överraskning att aktierna stiger tusentals procent”

Stora återköp väntar i Autoliv

Anders Rudolfsson slår också ett extra hårt slag för bilsäkerhetsbolaget Autoliv.

Han räknar med att få se starka kvartalsrapporter framgent, men främst är det bolagets stora återköpsprogram som fångar uppmärksamheten.

– Autoliv kommer att köpa tillbaka aktier för sammanlagt 1 miljard dollar under 2024. Det blir väldigt stora köp. Det motsvarar en procent av bolaget varje månad och blir cirka halva volymen i princip varje handelsdag.

SE ÄVEN: Förvaltarens bästa investmentbolagsfavoriter: “Köpläge i aktierna”

Loomis starka balansräkning öppnar för utdelning och förvärv

Anders Rudolfsson framhåller även de goda förutsättningar som Loomis har.

Kontanthanteringsbolaget har en väldigt fin balansräkning, betonar mäklaren.

– Det gör att Loomis kommer att kunna köpa tillbaka aktier, ha en bra utdelning och även göra värdeskapande förvärv. Dessutom utgår jag från att rapporterna för både det tredje och det fjärde kvartalet kommer att se väldigt starka ut.

YTTERLIGARE LÄSNING: Erik Selins uppmaning – i oroliga börstider: ”Det är farligt”

Gillar banker

Anders Rudolfsson konstaterar även att DNB är väldigt positivt inställt till storbankerna och har en köpstämpel på samtliga aktier inom sektorn. Störst uppsida ser han i Handelsbanken, som också haft svagast utveckling inom sektorn under 2023.

– Jag ser även ljust på verkstadssektorn i stort. Våra toppval där är Autoliv och Alfa Laval. Sedan blir AB Volvos rapport (som släpps på onsdagen den 18 oktober) där de ska guida för 2024 den allra viktigaste,

MER LÄSNING: Tre favoritaktier i poddstjärnornas portfölj: ”Betalar inte för mycket”

FAKTA

Anders Rudolfssons alla köptips i artikeln

Coor Service Management
Autoliv
Loomis
Handelsbanken
SEB
Swedbank
Nordea
Alfa Laval

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem