Foto: Collector Bank.

Erik Selins uppmaning – i oroliga börstider: ”Det är farligt”

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Konjunkturfaser kommer och går. Men det är sunt att se till att sitt långsiktiga sparande i aktier består, anser fastighetsstjärnan Erik Selin. ”Det är farligt att inte ha aktier”, säger han till Dagens industri, som har gått igenom miljardärens egen portfölj.

MISSA INTE: Förvaltaren bästa investmentbolagsfavoriter: ”Köpläge i aktierna”

”Man ska alltid äga aktier”

Balders vd och grundare Erik Selin genomgår en klart tuffare tid under 2020-talet än han har gjort tidigare.

Räntorna har skjutit i höjden och inflation har stigit och ritat om spelplanen helt för inte minst fastighetsbranschen.

Men de nya förutsättningarna och det oroliga omvärldsläget innebär inte att det är dags att sluta investera i aktier, betonar han.

– Är man långsiktig ska man alltid ha aktier. Man ska snarare säga att det är farligt att inte ha aktier, säger Erik Selin i en intervju med Dagens industri.

LÄS OCKSÅ: Följ Buffetts råd: Bygg långsiktig portfölj med rätt aktier

Investerar tungt i egna bolaget

Erik Selin har gjort sig känd som både en skicklig och passionerad investerare vid sidan av bland annat vd-skapet i Göteborgsbaserade Balder.

Han följer verkligen den så kallade pilotskolan och äger aktier värda omkring 19 miljarder kronor i Balder, enligt en genomgång som Di gjort med hjälp av uppgifter från ägartjänsten Holdings.

Bland de fem främsta innehaven i Erik Selins portfölj återfinns fastighetstrion K-Fast Holding, Swedish Logistic Property, Sagax och Norion Bank.

Andra bolag som väger rejält i portföljen går att hitta i Hoist Finance, TF Bank, Evolution, Resurs Holding och Viva Wine Group.

SE ÄVEN: Investera som en mästare: ”Utklassat index”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem