Nya aktien i utdelningsportföljen

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Tio bolag har varsin plats i Dagens industris utdelningsportfölj. Nu har tidningen gjort en förändring bland innehaven. 

För sjunde gången har Dagens industri uppdaterat sin utdelningsportfölj.

Den är nu endast fokuserat på bolag som frekvent har höjt sina utdelningar och som anses ha goda förutsättningar att göra det även i framtiden. 

LÄS OCKSÅ: Charlie Mungers bästa livs- och investeringstips

Storbanken som plockas in

I samband med årets uppdatering av portföljen väljer tidningen att göra ett byte. 

Kredithanteringsbolaget Intrum, som kämpar med en hög skuldsättning och som har meddelat att utdelningen väntas ställas in för räkenskapsåret 2023, ersätts av Handelsbanken.

”Handelsbanken har en mycket fin utdelningshistorik som vi hoppas fortsätter. De senaste 40 åren har banken bara slopat utdelningen två gånger”, skriver Dagens industris analytiker Magnus Dagel, och fortsätter:

”Handelsbanken erbjuder både bra utdelningshistorik och hög direktavkastning, vilket blir ett bra tillskott till portföljen”.

SE ÄVEN: Då är det läge att sälja dina aktier: ”Helt idiotiskt”

Så hög är direktavkastningen 

De andra bolagen som finns i Dagens industris utdelningsportfölj är Cibus, Tele2, Wihlborgs, Axfood, ABB, Astra Zeneca, Assa Abloy och Atlas Copco. 

Den genomsnittliga direktavkastningen, som är baserat på utdelningsprognoserna för 2024, uppgår till 4,5 procent, enligt tidningen

MISSA INTE: Fyra aktier på rea: ”Potentiell kursdubblare”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem