Om Unga Aktiesparare

Vi är den oberoende, ideella föreningen som hjälper våra medlemmar att spara och investera smart. Genom utbildningar, events, tidningar, rabatter och mycket mer får du som medlem lära dig mer om finansmarknaden och hur du investerar framgångsrikt.

Unga Aktiesparare är sveriges största ungdomsförbund för aktieintresserade. Förbundet grundades år 1990 i Sverige som en avknoppning från Aktiespararna. 

Vi utbildar våra medlemmar genom den lokala verksamheten som är spridd över hela landet, fördelat på fem regioner och cirka 48 lokalavdelningar, från Luleå i norr till Malmö i söder. Alla lokalavdelningar drivs av ideellt engagerande ungdomar. Att engagera sig i en lokalavdelning ger ovärderliga kontakter och erfarenheter inför framtiden.

Våra medlemmar får också kunskap via vår populära ekonomitidning Stock Magazine och vår utbildningsserie, Sveriges bästa aktieutbildning - UA-Akademin.

Cirka 10 000 ungdomar från 0 till och med 28 år är i dag medlemmar i förbundet. Majoriteten är mellan 18 och 28 år och studerar på högskola/universitet eller arbetar. Medlemmarna är allt från nybörjare till experter.

Unga Aktiesparare drivs av unga - för unga!

 

Såhär investerar våra medlemmar

Få aktieinspiration, lär dig utav andra och disskutera dina aktieköp med Unga Aktiesparare online - gå med i vår Shareville grupp (endast öppen för medlemmar). 

 

Projektet Ung Privatekonomi

Vi på Unga Aktiesparare är väldigt stolta över att ha möjlighet att driva utbildningsprojektet Ung Privatekonomi, en av Sveriges viktigaste ungdomssatsningar. Inspiration, enkelhet och öppenhet speglar Ung Privatekonomis inställning och arbete då de åker land och rike runt för att undervisa i privatekonomi och sparande för Sveriges gymnasielever. Varje läsår besöker projektets informatörer skolor för att sprida entusiasm och kunskap. Allt för att ge eleverna förutsättningar att ta kontroll över sin privatekonomi och sitt sparande. Ung Privatekonomi är Sveriges äldsta och största oberoende och icke vinstdrivande projekt inom privatekonomi. Från att ha inspirerat och utbildat 3 700 gymnasieelever från starten så har antal elever som vi träffar ökat till drygt 20 000 elever idag.

För er som vill göra privatekonomi tillgängligt för fler unga och få närmare kontakt med målgruppen så finns olika sätt att bli en del av Ung Privatekonomi. Kontakta Herman Strandh för mer information.