Om Unga Aktiesparare

Vi hjälper våra medlemmar att spara och investera smart. Genom utbildningar, events, tidningar, rabatter och mycket mer får du som medlem lära dig mer om finansmarknaden och hur du investerar.

Vi utbildar våra medlemmar genom den lokala verksamheten som är spridd över hela landet, fördelat på fem regioner och cirka 40 lokalavdelningar, från Luleå i norr till Malmö i söder. Att engagera sig i en lokalavdelning ger ovärderliga kontakter och erfarenheter inför framtiden. Medlemmarna får också kunskap via Unga Aktiesparares medlemstidning Stock Magazine och vår utbildningsserie, Sveriges bästa aktieutbildning - UA-Akademin. Cirka 13 000 ungdomar från 0 till och med 28 år är i dag medlemmar i förbundet. Majoriteten är mellan 18 och 28 år och studerar på högskola/universitet eller arbetar. Medlemmarna är allt från nybörjare till experter.

Unga Aktiesparare drivs av unga - för unga!

 

Hashtaggar

#PrataPengar: Unga Aktiesparares populära podcast heter #PrataPengar och använder samma hashtag för att kommunicera med lyssnare i sociala medier. Ställ dina frågor direkt till PrataPengar gänget med denna hashtag! 

#Uppesittarkväll: Vid löning varje månad sitter Unga Aktiesparare uppe och disskuterar/debaterar kommande aktieköp. Vad kommer du investera i? Dela med dig av dina tankar och funderingar under denna hashtag. Under #Uppesittarkväll livestreamar vi våra analyser, pratar börs kuriosa samt gräver ner oss i aktiestatistik.

 

Så här placerar våra medlemmar!

Få aktieinspiration, lär dig utav andra och disskutera dina aktieköp med Unga Aktiesparare online - gå med i vår Shareville grupp (endast öppen för medlemmar). 

 

Projektet Ung Privatekonomi

Vi på Unga Aktiesparare är väldigt stolta över att ha möjlighet att driva utbildningsprojektet Ung Privatekonomi, en av Sveriges viktigaste ungdomssatsningar. Inspiration, enkelhet och öppenhet speglar Ung Privatekonomis inställning och arbete då de åker land och rike runt för att undervisa i privatekonomi och sparande för Sveriges gymnasielever. Varje läsår besöker projektets informatörer skolor för att sprida entusiasm och kunskap. Allt för att ge eleverna förutsättningar att ta kontroll över sin privatekonomi och sitt sparande. Ung Privatekonomi är Sveriges äldsta och största oberoende och icke vinstdrivande projekt inom privatekonomi. Från att ha inspirerat och utbildat 3 700 gymnasieelever från starten så har antal elever som vi träffar ökat till drygt 20 000 elever idag.

För er som vill göra privatekonomi tillgängligt för fler unga och få närmare kontakt med målgruppen så finns olika sätt att bli en del av Ung Privatekonomi. Kontakta Niklas Uppenberg för mer information.