Foto: Privat.

Tidiga aktieintresset blev till en lokalavdelning: ”Började med noll kunskap”

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Det började som en traditionsenlig fikastund vänner emellan. Nu har gemenskapen lett fram till Unga Aktiesparares senaste lokalavdelning. ”Vi vill inspirera andra”, säger Lars Edmark i Örnsköldsviks sektion till ÖA.

För cirka tio år sedan brukade Lars Edmark, Ludvig Skogsberg, Henry Johansson och Victor Landgren träffas och prata om aktier över en fika. Då var de i 13-årsåldern.

I samma veva som klassiska Modo Hockey nu är tillbaka i svensk ishockeys finrum, SHL, har gänget även satt Örnsköldsvik på Unga Aktiesparares karta genom att starta en lokalavdelning i den ångermanländska hemstaden.

Möts regelbundet

Nu träffas cirka 10–15 personer två gånger i månaden för att prata om börsen, aktier, sparande och privatekonomi.

– Vi samlar på oss mer kunskap genom att nätverka och diskutera med andra, vi vill också inspirera andra att lära sig, säger Lars Edmark till Örnsköldsviks Allehanda.

LÄS OCKSÅ: ”Sparandet reflekterar min personlighet”

Bryter kunskapstabun

Ordförande Ludvig Skogsberg betonar att intresset för pengar och att få dem att växa alltid har varit stort hos samtliga inom kompisgänget.

– Vi började med noll kunskap också. Det viktigaste är att man börjar någonstans bara. Du kan börja med en hundralapp bara för att se hur det funkar.

Killarna anser att många är ”rädda” för att komma igång med att investera i aktier och fonder – helt i onödan.

– Många tycker det är lite läskigt och säger att det är som att spela på lotto men det är faktiskt inte det. Det är det vi försöker förmedla, just att ta första steget, säger Lars Edmark till ÖA.

MISSA INTE: ”Alla ska kunna investera i aktier”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem