Rådet i turbulensen: “Ta chansen – guldläge att köpa aktier”

Det skakar på börsen och många småspararfavoriter faller på bred front. Då ser Unga Aktiesparares vd ett utmärkt investeringstillfälle – för den unge och långsiktige. “Det är ett riktigt drömläge att komma igång”, säger Henrik Johansson i #Uppesittarkväll.  

På söndagskvällen gästade Unga Aktiesparares vd Henrik Johansson det populära programmet #Uppesittarkväll som sänds sista kvällen före löning varje månad och drivs av finansprofilerna Nicklas “Investeraren” Andersson och Albin Kjellberg.  

De två senaste åren har varit svängiga och utmanande på börsen. Det har inte gått någon aktie- och ekonomiintresserad förbi. Under 2023 är det många omtalade och tidigare haussade bolag som har backat tungt.  

Henrik Johansson är dock positiv till sinnet och ser stora möjligheter sett ur ett längre perspektiv. 

– Jag är mycket mer optimistisk till börsen än vad jag är till bostadsmarknaden. Jag är förvånad att bostadsmarknaden har hållit uppe så pass bra ändå, säger Henrik Johansson, och tillägger: 

– Det här är ett guldläge att komma igång. Inte minst för de som kanske tyvärr har noll börsintresse. Säg att du är en nyligen examinerad sjuksköterska och bor i en hyresrätt. Då har du ett ganska säkert jobb och bör kunna få ett rätt stort överskott. Om du då bara har en liten buffert är det här ett drömläge att börja investera på 10–15 års sikt.  

LÄS OCKSÅ: Här blir du medlem i Unga Aktiesparare

Dags att kliva fram

Henrik Johansson tror även att den svenska kronan gör att utländska investerare kommer att kunna göra riktiga klipp i svenska kvalitetsbolag.  

– Det kommer vi att kunna se på en period om tre–fem års sikt. Här kan vi svenskar ta ett ansvar i att våga äga mer aktier i stället för att bara ha (långsiktiga) pengar på sparkonton, säger han.  

Unga Aktiesparare är med och sponsrar Uppesittarkväll. Kansliets Emma Hedman deltar i programmet som ansvarig för “Twittersoffan” varje månad.  

Henrik Johansson deltar från en timme och elva minuter in i sändningen och cirka 25 minuter framåt. Se hela programmet av #Uppesittarkväll här nedan. 

 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem