Foto: Bokastandup.se.

Måns Möllers tunga aktiemissar: ”Katastrof”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Högaktuelle komikern Måns Möller har gått på ett par rejäla smällar på börsen. ”Jag borde ha en podd där jag berättar vad jag har satsat på, så andra kan gå in och blanka de aktierna”, säger han till Dagens industri. 

Det är i en intervju med Di Weekend som Måns Möller öppnar upp om sina misslyckade investeringar på aktiemarknaden. 

– Det är katastrof och har gått så jäkla dåligt. Jag borde ha en podd där jag berättar vad jag har satsat på, så andra kan gå in och blanka de aktierna. Aktier jag går in i ska man gå ur, säger han. 

Måns Möller har studerat ekonomi vid Stockholms universitet. Däremot har han tagit mycket hjälp av kapitalförvaltare i samband med sina placeringar.

– Det mesta har andra förlorat åt mig. Mina egna investeringar har gått mindre dåligt. Största besvikelsen var när jag tänkte: ta ett tryggt, stort företag på A-listan – och valde Ericsson. Jag lyckades köpa när aktien stod i över 90 spänn. Vad är kursen nu, under 60 kronor eller något? Men jag har även gjort många andra dåliga affärer, Alligator Bioscience till exempel.

LÄS ÄVEN: Förvaltaren: Bästa investmentbolagen att köpa nu

Vill inte drabbas av fomo

Måns Möller delar sedan med sig av lite av innehållet i sin portfölj för Di.

– Jag måste kolla på mobilen … Brilliant Future, minus 60 procent. Isofol, minus 94 procent. Smartoptics är i alla fall plus 30 procent. I övrigt har jag torrt krut och försöker att inte känna fomo. 

MISSA INTE: David Sundins lärdom – av miljonförlusten

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem