Foto: Kavaljer.

Förvaltaren: Bästa investmentbolagen att köpa nu

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Experten Peter Lindvall ser köplägen i fem mindre investmentbolag. ”Vi tror på en revansch”, säger Kavaljer-förvaltaren om ett av sina favoritcase till Aktiespararen.

Stora, klassiska investmentbolag som Investor, Industrivärden och Lundbergföretagen har fått se sina substansrabatter krympa rejält på sistone.

Peter Lindvall, som förvaltar Kavaljer Investmentbolagsfond, tror fortsatt mycket på bjässarna över tid och ser dem som givna inslag i en portfölj. 

Men under just 2024 ser Peter Lindvall bättre avkastning framför sig i ett par mindre investmentbolag. I en intervju med Aktiespararen delar förvaltaren med sig av fem köptips. 

LÄS OCKSÅ: Tre investmentbolag att sälja

Svolder toppval trots premie 

Peter Lindvall ser störst uppsida i Svolder under det kommande året. Synen härstammar i grund och botten från att en revansch för småbolag kan vara att vänta. Då spelar aktiens substanspremie inte så stor roll.

– När man köper aktier ska man tänka långsiktigt, minst tre eller fem år framåt. Nu är premien 8 procent, men det är ingen som vet vad den ligger på om flera år. Med en sådan lång tidshorisont är det viktigaste hur bolagen i Svolders portfölj utvecklar sig, säger Peter Lindvall. 

MISSA INTE: Så blir du enklast miljonär

Spiltan gillas 

Peter Lindvall slår även ett slag för Per H. Börjessons Spiltan Invest. 

– Du har en hög rabatt och sedan ska Spiltan Invest byta börslista 2024 vilket gör att man kan handla aktien varje dag, nu går den bara att handla på tisdagar. Bara det listbytet kan göra att aktien får en bra utveckling, så det är väldigt spännande.

Peter Lindvall ger också Ratos, som ser ut att kunna lyckas med en så kallad ”turn-around, VNV Global och Byggmästare AJ Ahlström köpstämplar. 

SE ÄVEN: Så analyserar du investmentbolag

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter