David Sundin har bland annat skrivit "Boken som inte ville bli läst". Foto: Stefan Tell/Bonnier Carlsen.

David Sundins lärdom – av miljonförlusten: ”Investerar inte i aktier”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

David Sundin har förlorat flera miljoner kronor på dåliga aktieinvesteringar. Nu har han styrt om sitt sparande mot fonder. ”Det är inte lika stressigt”, säger den folkkäre programledaren, komikern och författaren till Expressen. 

Mångsidige David Sundin är inte minst känd som programledare för succéshowen Bäst i test som är högaktuellt på TV4 just nu. 

I programmet utsätts såväl han själv som deltagarna för många experiment, det ena inte sällan konstigare än det andra. 

LÄS OCKSÅ: Så blir du enklast miljonär

Tidigare har David Sundin även experimenterat en hel del med pengar. I en intervju med Di Weekend 2021 berättade han att han bland annat förlorat 1 miljon kronor på en investering i ett börsnoterat uranbolag och att han har insett att han är dålig på ämnesområdet aktier.

För Expressen berättar David Sundin att han har lagt av helt med aktier.

– Nu har jag pengar i fonder. Det går upp och ned, men är bredare och inte stressigt på samma sätt. Då investerade jag allt på en grej, och då tar det mer, säger David Sundin.

MISSA INTE: Mångmiljardärens tips: ”Bli lika rik som jag”

Håller sig kyligare

David Sundin konstaterar att han inte har varit särskilt försiktig med sina pengar och nästan saknat respekt för dem under sin framgångsrika karriär. 

– Men man kan väl säga att jag inte har samma jakt på kickar längre eller att göra smarta klipp. Jag har blivit äldre, kryper mot 50, och har börjat sitta lite lugnare i båten. 

SE ÄVEN: Aktierna med högst direktavkastning

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem