Simen Aanerud. Foto: Privat.

Hjälpande hand på vägen mot rikedom: “Börja tidigt”

Simen Aanerud, 21, är aktiv inom Unga Aktiesparares lokalavdelning i Eskilstuna och arbetar som föreläsare för Ung Privatekonomi. Målsättningen: Att så fröna som sedan ska blomma ut och göra yngre personer rika över tid. “Ju tidigare man börjar, desto bättre”, säger han till Eskilstuna-Kuriren.  

Sifferesset Simen Aanerud brinner för att ge fler unga möjligheten att skaffa sig ett grepp om och en förståelse för hur saker och ting fungerar i ekonomin och i börsens värld.  

I en intervju med Eskilstuna-Kuriren berättar Simen Aanerud, som sprider kunskap i sin roll som föreläsare på Ung Privatekonomi och som aktiv inom Unga Aktiesparares lokalavdelning i Eskilstuna, om vikten av att komma igång i god tid och att spara sunt. 

– Ju tidigare man börjar se över sin privatekonomi, desto bättre är det, säger han.  

LÄS OCKSÅ: Så säkrar du ekonomin i höst – experterns råd: ”Se över vad ditt liv kostar”

(Eskilstuna-Kuriren): Vad är det vanligaste felet som unga gör när det gäller privatekonomi? 

– Det är väl att man spenderar först och sparar sist, då blir det oftast inget sparande. Sparar man inte är man fast i att det är inkomsten man får i slutet av månaden som avgör hur mycket pengar man har att röra sig med.  

Simen Aanerud ser sitt eget sparande som en framtida trygghetsinvestering. 

– Eftersom jag inte vet vad jag vill göra om 10 eller om 20 år vet jag heller inte om jag kanske behöver gå utan inkomst en längre tid.

MISSA INTE: Bästa spartipsen till studenten: ”Få mer pengar”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem