Foto: Rusta.

Då börsnoteras Rusta

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats

Detaljhandelskedjan Rusta tillkännager sitt prospekt inför noteringen på Nasdaq Stockholm. Första dag för handel väntas bli den 19 oktober och prisintervallet för erbjudandet förväntas landa i intervallet 43-50 kronor, vilket motsvarar en värdering om 6,5-7,6 miljarder kronor.

Det slutgiltiga priset kommer att presenteras omkring den 19 oktober. Erbjudandet omfattar upp till 45,5 miljoner befintliga aktier, vilket motsvarar 30 procent av det totala antalet aktier. Därutöver finns en övertilldelningsoption som motsvarar 15 procent av det totala antalet aktier.

Aktierna som står till förfogande säljs av bland annat av ägarfamiljerna Forsgren och Forssell.

Rusta avser inte att anskaffa något kapital i samband med noteringen.

SE ÄVEN: Grafproffset: Förbered dig – då bottnar börsen

Vd:n kommenterar

”En börsnotering är ett naturligt nästa steg för oss mot att på lång sikt bli den ledande och mest betrodda lågprisaktören i Europa. Jag ser fram emot att fortsätta bygga verksamheten som ett noterat bolag, tillsammans med alla våra medarbetare”, kommenterar vd Göran Westerberg.

Rusta bildades i Uppsala 1986 av Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell.

Anmälningsperioden för att förvärva aktier i erbjudandet förväntas bli 10-18 oktober.

LÄS OCKSÅ: Experten: Här är fem heta investmentbolagstips

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem