UA-Akademin

Vill du lära dig mer om aktier så ska du gå vår populära aktieutbildning UA-Akademin när vi kommer till en stad nära dig! Vi är stolta över att snittbetyget från våra deltagare är 9,3 av 10*.
I stolt samarbete med vår utbildningspartner Nordea och Medborgarskolan.

Denna heltäckande aktieutbildning är uppdelad i tre steg för olika kunskapsnivåer och passar därför både nybörjaren och den mer erfarna investeraren. Läs mer om de olika delarna av UA-Akademin nedan:

1. Grundkurs - Lär dig köpa aktier och fonder​

En grundutbildning som ger dig en fullständig överblick över din privatekonomi. Du kommer få lära dig grunderna om aktier, fonder och pension, genom kunskap och övningar för att komma igång och lyckas med sparandet.

Denna kurs passar dig som vill komma igång med sparandet eller ha stabila baskunskaper. Det krävs inga förkunskaper. 

2. Fortsättningskurs - Så väljer du bolag att investera i​

En fullpackad kurs där du lär dig hur du hittar bolag att investera i. Du kommer lära dig både fundamental och teknisk analys, vilket kan beskrivas som vilka aktier ska du investera i och när? Vi kommer att gå igenom hur man läser årsredovisningar, tolkar nyckeltal och hjälpa dig bygga din egen investeringsstrategi. Som en bonus får alla deltagare Börsdata premium i två månader för att kunna fortsätta använda det som du lär dig. 

Denna kurs passar dig som köpt aktier tidigare men vill lära dig mer om hur man analyserar och jämför olika företag. 

3. Avancerad - Alternativa investeringar​

UA Akademin Avancerad är den avslutande och mest avancerade delen. Vi djupdyker i olika investeringsalternativ som valutor och optioner. Dessutom kommer vi lära oss om andra derivatprodukter och olika strategier för detta. En riktigt rolig kurs med spännande fördjupningar och övningsuppgifter! 

Denna kurs passar dig som redan har kunskaper om aktier och intresse av att lära dig mer om andra investeringar.

Pris

UA-Akademin är gratis och öppet för alla Unga Aktiesparares medlemmar under 29 år. Inte medlem än? Bli det här från endast 229 kr. 

När och var?

UA-Akademin finns både fysisikt och digitalt. Se nedan tabell för att se när vi kommer till en stad nära dig. Utbildningen är i föreläsningsformat och du som deltagare sitter i publiken (fysiskt eller digitalt) och behöver inte delta aktivt i utbildningen, om du inte har några frågor som du vill ställa såklart! Det är mer än välkommet! 

Digitalt

UA-Akademin görs digitalt två gånger per år för dig som inte vill eller kan medverka fysiskt. Varje nivå är uppdelad i två delar och görs i totalt 6 delar under tisdagar kl. 18-20. Du väljer själv vilka delar du vill se men årets kurs är förlagd varje tisdag under 6 veckor. Det gör att du kan börja från grundkursen och gå hela vägen till den avancerade - helt gratis för Unga Aktiesparares medlemmar. Kursen startar 14 mars (vecka 11) och är sen löpande varje tisdag. Du ser respektive datumen i tabellen nedan. Anmäl dig på aktiviteten för att få länk till livesändningarna. Du som deltagare kommer inte att synas i bild eller att höras i sändningen men du har möjlighet att ställa frågor i livechatten om du vill! Notera att den digitala utbildningen är något komprimerad i materialet i jämförelse med den fysiska utbildningen.

Fysiskt

UA-Akademin kommer återigen under våren 2023 komma till flera olika svenska städer. Se nedan för att se om UA Akademin kommer till just din stad! Utbildningen är på helger kl. 10-15:30 med lunchpaus. På den fysiska UA-Akademin kan du nätverka, lyssna på föreläsningar, övningar och träffa andra som är intresserade. Datum kommer publiceras löpande.

 

Grund

Fortsättning

Avancerad

Digital

Del 1: 14 mars
Del 2: 21 mars

Del 3: 28 mars
Del 4: 4 april

Del 5: 11 april
Del 6: 18 april

Dalarna 25 mars 26 mars 1 april
Göteborg 1 april 2 april 29 april
Helsingborg   22 april 23 april
Jönköping & Ulricehamn     12 mars
Luleå 22 april 23 april  
Malmö 11 mars 26 mars  
Skövde 6 maj 7 maj  
Stockholm 11 mars    
Sundsvall 1 april 2 april  
Uppsala 20 maj 21 maj  
Växjö     28 jan

Anmälan

Du anmäler dig via länken i tabellen till respektive event eller under Aktiviteter där du kan sortera ut UA-Akademin under "Typ av aktivitet".

Fler medlemsförmåner

Sugen på att lära dig mer om investeringar oavsett din nivå på UA-Akademin och ta del av alla våra medlemsförmåner? Bli medlem nu!

 

*Enligt det sammanslagna resultatet av undersökningar mellan 2017 - 2022 som har besvarats av ca 7000 UA-Akademideltagare.

Frågor?