Alexander Gustafsson
Foto: Nordnet

Alexander Gustafsson är idag ordförande för Unga aktiesparare (UA) och landade en karriär i finansbranschen hos nätbanken Nordnet tack vare nätverket i UA. Där jobbade han under nästa åtta år med att utbilda i investeringar.

– Jag kommer från Borås och hade precis tagit mig till Stockholm när jag var 23 år. Att jag ville jobba med aktier visste jag, men hur visste jag inte. Via att jag höll i en aktieföreläsning för UA i Jönköping träffade jag Philip Scholtzé som senare började jobba på Nordnet. Han anställde mig, han såg nog att jag var en aktienörd från UA tiden och vågade satsa på mig.

Från finanskarriär till att jobba med egna investeringar

Alexander börjande även sin sparresa med UA. Något som gett honom möjligheten att idag jobba med att investera på egen hand;

– Det låter nog mer spännande än vad det är, men visst jobbar jag nu i vårt eget lilla investmentbolag där vi investerar i väldigt små onoterade bolag. Att köpa hela bolag kostar en slant, även om det är ganska små företag. Genom UA hittade jag börsen i efterskalvet av finanskrisen och jag har köpt aktier sedan dess – det gav ett bra sparkapital som gör att jag vågar satsa på egen verksamhet idag.

Hur hittade du Unga aktiesparare?

– Jag hittade UA under gymnasietiden för att strax därefter börja jobba som föreläsare för Ung Privatekonomi och UA. Jag fick tidigt möjligheten att utveckla mitt intresse för aktier och nätverket i UA gav mig stora möjligheter i karriären, säger Alexander Gustafsson tidigare investeringscoach på Nordnet.

– Man kommer till UA för kunskapen, men man stannar för nätverket och det nätverket ger otroligt mycket” säger Alexander.

Vad tycker du om Unga aktiesparare?

Jag pluggade aldrig på universitet och fick inte något nätverk där, men genom Unga aktiesparare har jag nog fått ett ännu starkare nätverk av smarta och ambitiösa personer som jag kommer följa under resten av livet. Den dagen jag själv kommer börja anställa så kommer bakgrund i UA vara en av de meriterande egenskaperna jag letar efter!

Alexander Gustafsson – Sparprofil

Vad innebär ett medlemskap i Unga aktiesparare?

Som medlem har du tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer, grymma event (ex: företagsbesök, inspirerande föreläsningar från sparprofiler), unika rabatter och förmåner. Allt för att du ska kunna nå dina spardrömmar. Alla under 29 år kan gå med.

 1. Kunskap

  Tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer (både fysiska och digitala). Vår mest populära aktieutbildning har ett snittbetyg på 9,3 av 10 och har genomförts av tusentals andra unga. Bli ett aktieproffs med oss.

 2. Nätverk

  Ett nätverk med tusentals aktieintresserade unga där du kan nätverka hur mycket eller hur lite du vill. Vi anordnar både fysiska och digitala event över hela landet och du kan även nätverka via vårt digitala Community och Forum.

 3. medlemsförmåner

  Förmåner

  Tillgång till unika förmåner, exempelvis: 300 kr att investera för, ekonomitidningar (Stock Magazine och Aktiespararen digitalt), courtagerabatt, DI digital gratis i två månader och rabatt på populära analysverktyget Börsdata Premium.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem