Foto: Privat.

Virtune ingår samarbete med Unga Aktiesparare

Denna artikel är en annons

Stockholm, 24 augusti 2023: Virtune, en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgångar i Sverige, har idag ingått ett samarbete med Sveriges Unga Aktiesparares Riksförbund (Unga Aktiesparare).

Virtune är mycket stolta och glada över att idag meddela att man har ingått ett samarbete med Unga Aktiesparare. Samarbetet har föregåtts av diskussioner som har förts mellan Virtune och Unga Aktiesparare under 2023. Unga Aktiesparare har alltid lagt mycket resurser och insatser kring att utbilda sina knappt 10 000 medlemmar i att spara och investera smart. Som andra placeringsalternativ som till exempel fonder, derivat och private equity så har också intresset och framförallt behovet av utbildning om kryptomarknaden och börshandlade produkter tilltagit de senaste åren. Dessutom har den kraftiga expansionen av kryptomarknaden de senaste åren och de händelser som inträffade under 2022 i kryptomarknaden gjort att vikten av utbildning och att skapa insikt hos Unga Aktiesparares medlemmar blivit allt viktigare.

Unga Aktiesparare har en längre tid försökt finna en lämplig partner inom området krypto och är nu mycket glada över att ha ingått samarbetet med svenska Virtune i egenskap av en reglerad aktör om att erbjuda sina medlemmar möjligheten till utbildningar i ämnet krypto. Dessa kommer att finnas tillgängliga på Unga Aktiesparares utbildningsplattform under hösten 2023.

Henrik Johansson, vd för Unga Aktiesparare:

“Jag är mycket glad över att idag kunna berätta om samarbetet med Virtune. Unga Aktiesparare har under flera år letat efter en partner som kan guida våra medlemmar i att utbilda och vägleda dem i den spännande kryptomarknaden. Det kommer att hända mycket i kryptomarknaden under de kommande åren och det blir därför än viktigare för Unga Aktiesparare att kunna erbjuda sina medlemmar denna fantastiska möjlighet att kunna förkovra sig i ämnet krypto. Dessutom är det extra kul då Henry Forelius, Client Director på Virtune, är en av de som var med vid grundandet av Unga Aktiesparare 1990, och har varit en uppskattad och aktiv profil inom Unga Aktiesparare under sina 7 år som aktiv medlem.”

Christopher Kock, vd för Virtune:

“Det är fantastiskt roligt för Virtune och för vårt team att ingå detta mycket viktiga samarbete och vi ser mycket fram emot att utbilda Unga Aktiesparares 10 000 medlemmar i den framväxande kryptomarknaden. Virtune har, precis som Unga Aktiesparare, noterat en stor avsaknad av privatekonomisk undervisning i grundskola och gymnasium och där vi är övertygade om att vi kommer att kunna bidra med vår kunskap och erfarenheter kring sparande samt krypto. Vi hoppas att Unga Aktiesparares medlemmar kommer att visa ett stort intresse för att ta del av våra utbildningar via Unga Aktiesparares utbildningsplattform. Vi hoppas på ett mångårigt samarbete med spännande och givande år framöver!”

Presskontakter:

Christopher Kock, vd Virtune AB (Publ) christopher@virtune.com +46 70 073 45 64

https://virtune.com/

Henrik Johansson, vd Unga Aktiesparare henrik.johansson@ungaaktiesparare.se

Om Virtune:

Virtune är en reglerad svensk kapitalförvaltare av kryptovalutor och emittent av börshandlade produkter inom krypto på reglerande börser i Europa. Vi erbjuder innovativa investeringsprodukter inom krypto genom beprövade och väletablerade finansiella instrument som handlas på Nasdaq Stockholm. Virtune AB (publ) är ett registrerat finansiellt institut av Finansinspektionen i Sverige och erhåller ett godkänt EU-Grundprospekt för emission av börshandlade produkter.

Om Unga Aktiesparare:

Unga Aktiesparare är den oberoende, ideella föreningen som hjälper Sveriges unga att spara och investera smart. Unga Aktiesparare har knappt 10 000 medlemmar. Genom kunskap, nätverkande och andra förmåner får man som medlem lära sig mer om finansmarknaden och hur man investerar framgångsrikt för att nå sina spardrömmar.

Frågor och svar med Virtunes vd, Christopher Kock

Vad innebär samarbetet mellan Virtune och Unga Aktiesparare?

“Samarbetet innebär bland annat att vi på Virtune kommer att ta fram utbildande och pedagogiska videos som förklarar kryptovalutor som tillgångsslag på en grundläggande nivå. Vår kollektiva ambition med samarbetet är att sprida kunskap kring kryptomarknaden och både belysa de möjligheter och risker som finns. Vidare kommer vi på Virtune att anordna ett flertal events tillsammans med Unga Aktiesparares lokalavdelningar under hösten och vintern där man får möjligheten att träffa oss och ställa frågor om krypto samt om våra produkter.”

“Vi är övertygade om att krypto som tillgångsslag kommer att erkännas av fler företag, banker och länder världen över nu när regleringarna kommer”

Vad är er tanke kring regleringar beträffande krypto?

“Europa har sedan länge varit en av de ledande regionerna för den globala kryptomarknaden och nu när MiCA-förordningen träder i kraft under 2024 så blir detta ett viktigt erkännande för hela kryptoindustrin. Detta innebär att det ställs hårdare krav på bolag som verkar inom kryptomarknaden vilket kommer att kunna bidra till ökad transparens och klarhet. Vi är övertygade om att krypto som tillgångsslag kommer att erkännas av fler företag, banker och länder världen över nu när regleringarna kommer.”

För dem bland Unga Aktiesparare som är intresserade av att investera i era produkter, hur kan man hitta dem?

“Vi har för närvarande två produkter noterade på Nasdaq Stockholm. Den första är Virtune Crypto Top 10 Index ETP som ger en bred kryptoexponering mot upp till 10 ledande kryptovalutor och den andra produkten är Virtune Staked Ethereum ETP som ger exponering mot Ethereum (den näst största kryptovalutan) kombinerat med staking för en förbättrad avkastning på sin Ethereum-investering. Båda våra produkter finns tillgängliga på Avanza och Nordnet och har man ytterligare frågor så är man alltid varmt välkommen att höra av sig till oss på hello@virtune.com eller besöka oss på vårt kontor över en kopp kaffe.”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem