Utdelningsaktierna till studenten: ”Vågar lita på”

Författaren, skribenten och utdelningsexperten Marcus Hernhag har tagit fram tio stycken aktier att lägga i brevlådan för en person som tar sin gymnasieexamen. ”Det är stabila bolag som växer bra”, säger han till Dagens industri.

För Dagens industri berättar Marcus Hernhag om vilka tio bolag med utdelningsfokus han rekommenderar till en individ som tar studenten i dagarna som kommer.

Målet med ”studentportföljen” är att hålla i densamma i 20 år och att återinvestera utdelningarna.

– Det är en del investmentbolag men också stabila bolag som växer bra och som har bra utdelningstrender ovan på det. Bolag som jag vågar lita på under så lång tid, säger Marcus Hernhag till Di.

Investor, Lundbergföretagen, Creades och Bure Equity utgör de fyra investmentbolagen. Även AAK, Bahnhof, Hexagon, Epiroc, Ework och Lagercrantz tar plats i portföljen.

Ränta på ränta-effekten blir störst efter många år och därför är det viktigt att börja spara och köpa aktier tidigt. Man ska inte underskatta små belopp i början när man har så mycket tid framåt, säger Marcus Hernhag.

Är du på jakt efter en studentpresent med aktie- och ekonomifokus? Varför inte köpa ett medlemskap i Unga Aktiesparare? Organisationens studentkampanj pågår för fullt. Du hittar de olika erbjudandena här. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem