Foto: Ung Privatekonomi.

Torsten Janssons aktieportfölj: ”Det vill jag inte ha”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Entreprenörsprofilen Torsten Jansson har sin formel för investeringsframgång klar. ”Jag går in i bolag som jag tror på och är långsiktig”, säger New Waves grundare och vd i en intervju med Börspodden där han även delar med sig av ett par av sina aktieinnehav.

Det är i det senaste avsnittet av Börspodden som Torsten Jansson bjuder på sitt tankesätt kring investeringar i aktier. 

– Jag har ett litet intresse i alla fall. Jag har en del aktier, men handlar inte så ofta. Det är mer att jag går in i bolag som jag tror på och är långsiktig, säger han, och tillägger sedan: 

– Jag vill begripa vad de gör. Det gör att jag missar en del riktiga raketer inom till exempel medicin. Men om jag inte förstår vad bolagen gör så vill jag inte ha dem. 

LÄS OCKSÅ: 10 aktier med störst utdelning 2024

Letar stabilitet

Torsten Jansson konstaterar även att det lägger en stor vikt vid företagsledningen i bolagen som han investerar i. Han vill känna sig komfortabel med att personerna i toppen har rätt kvaliteter. 

– Sedan vill jag ha en stabil avkastning. Hellre att den är lite sämre och säker än att den är åt lotterihållet till. 

Torsten Jansson berättar att han bland annat investerat i AB Volvo, storbankerna, fastighetsbolaget Wallenstam och i byggföretaget Peab. 

MISSA INTE: David Sundins lärdom – av miljonförlusten

Följer pilotskolan

Av allra störst betydelse är dock Torsten Janssons innehav i det egengrundande New Wave som han även är vd för. 

Torsten Jansson äger 45,8 miljoner aktier till ett värde av omkring 5,7 miljarder kronor i modebolaget. Han har 34,53 procent av bolagets totala aktiekapital och 82,1 procent av rösterna genom bolag, enligt New Waves webbplats.

SE ÄVEN: Investera i piloter som äger mycket aktier

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem