Tidningen: Tre aktier att köpa nu

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats

Börsveckan ger köpråd för Norva24, Yara och Tomra i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Husqvarna och Electrolux samt ger säljråd för Briox.

LÄS OCKSÅ: David Sundins lärdom – av miljonförlusten

Spolningsbolaget Norva håller fortsatt högt tryck i tillväxten. Lönsamheten hängde inte riktigt med i senaste kvartalet men Börsveckan bedömer det som temporärt och ser god vinsttillväxt framför sig de kommande åren. Tidningens råd blir köp.

Gödselproducenten Yara handlas nära treårslägsta efter ett svagt 2023 som mötte tuffa jämförelsetal efter ett urstarkt 2022. ”Nu väntar en viss stabilisering och det luktar köp”, skriver Börsveckan.

Norska Tomra, som tillverkar pantsystem, hade 2023 pressad lönsamhet med en hel del engångsposter som tyngde. I fjärde kvartalet hade bolaget stigande marginaler och utsikterna för innevarande år är goda, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

MISSA INTE: 10 aktier med störst utdelning 2024

Sälj Briox

Affärssystembolaget Briox uppvisar hög tillväxt från låga nivåer. På pappret är utsikterna goda, men det syns inte i siffrorna som lyser rött år efter år. Börsveckan ser risk för att vinstlyftet inte kommer och att det då åter är dags för nyemission. Tidningen ger säljråd för aktien.

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna är åter inne i en period av omställning där elektrifiering av sortimentet prioriteras och bensindrivna produkter fasas ut. Det pressar omsättningen men lönsamheten går åt rätt håll. Börsveckans råd blir avvakta.

Vitvarumarknaden är även i goda tider utmanande och nu när hushållen drar i bromsen så har den helt imploderat. Lägre volymer och högre reanivåer är en dålig kombination. Tidningen ger rådet avvakta för Electrolux.

SE ÄVEN: Torsten Janssons aktieportfölj: ”Det vill jag inte ha”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem