Tidningen: Köpläge i aktierna

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Börsveckan ger köpråd för Arjo och Attendo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Mildef, Lifco och Klarabo.

LÄS OCKSÅ: Analytikerns fem köptips: ”Aktien har aldrig haft så lågt p/e-tal”

Medicinteknikbolaget Arjo uppvisar stigande bruttomarginal, bättre kassaflöde och hygglig organisk tillväxt. Smolket i bägaren har varit en svag USA-marknad, men bolaget menar att där går det nu åt rätt håll. Börsveckan ger köpråd för aktien.Vård- och omsorgsbolaget Attendo har förbättrat sin lönsamhet markant med kontinuerliga förbättringar i Finland, ökad beläggning och stabiliserade avtal. Bolagets mål för 2024 är på god väg att infrias. ”Attendo är värt en chansning. Köp”, skriver tidningen.

MISSA INTE: Klippläge i börsstormen – köp fyra pressade klassaktier: ”Bra tillfälle”

Industrileverantören Mildef levererar robust IT-utrustning till militärer och är exponerat mot stor variation i orderutvecklingen. Orderingången var dock blek på organisk nivå i tredje kvartalet. Börsveckan bedömer att värderingen är ansträngd och tar därför ned sitt råd avvakta.

Serieförvärvaren Lifco levererade nyligen en stabil rapport för tredje kvartalet och med en god finansiell ställning finns förvärvsutrymme. Den historiskt höga marginalnivån gör dock tidningen försiktiga i det kortsiktiga perspektivet och rådet blir därför avvakta.

Klarabo har med fokus på bostäder en stabil nisch bland fastighetsbolagen. Möjligheten till hyreshöjningar är dock begränsad vilket pressar förvaltningsresultatet i en högräntemiljö. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

SE ÄVEN: Så blir du rik på börsen: ”Då ska du köpa mer aktier”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem