Tidningen: Köpläge i aktierna

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Börsveckan ger köpråd för Arjo och Attendo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Mildef, Lifco och Klarabo.

LÄS OCKSÅ: Analytikerns fem köptips: ”Aktien har aldrig haft så lågt p/e-tal”

Medicinteknikbolaget Arjo uppvisar stigande bruttomarginal, bättre kassaflöde och hygglig organisk tillväxt. Smolket i bägaren har varit en svag USA-marknad, men bolaget menar att där går det nu åt rätt håll. Börsveckan ger köpråd för aktien.Vård- och omsorgsbolaget Attendo har förbättrat sin lönsamhet markant med kontinuerliga förbättringar i Finland, ökad beläggning och stabiliserade avtal. Bolagets mål för 2024 är på god väg att infrias. ”Attendo är värt en chansning. Köp”, skriver tidningen.

MISSA INTE: Klippläge i börsstormen – köp fyra pressade klassaktier: ”Bra tillfälle”

Industrileverantören Mildef levererar robust IT-utrustning till militärer och är exponerat mot stor variation i orderutvecklingen. Orderingången var dock blek på organisk nivå i tredje kvartalet. Börsveckan bedömer att värderingen är ansträngd och tar därför ned sitt råd avvakta.

Serieförvärvaren Lifco levererade nyligen en stabil rapport för tredje kvartalet och med en god finansiell ställning finns förvärvsutrymme. Den historiskt höga marginalnivån gör dock tidningen försiktiga i det kortsiktiga perspektivet och rådet blir därför avvakta.

Klarabo har med fokus på bostäder en stabil nisch bland fastighetsbolagen. Möjligheten till hyreshöjningar är dock begränsad vilket pressar förvaltningsresultatet i en högräntemiljö. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

SE ÄVEN: Så blir du rik på börsen: ”Då ska du köpa mer aktier”

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter