Skånskt tillskott i UA-familjen: ”Vill ge fler kunskap om aktier”

Från södra Sverige kommer Unga Aktiesparares senaste lokalavdelning. 
Genom att starta upp en verksamhet i Höllviken hoppas Axel Lindqvist och Kalle Ögge lära yngre personer i regionen att spara bättre. ”Vi ser stora möjligheter”, säger duon.

Unga Aktiesparare har omkring 40 lokalavdelningar runt om i vårt avlånga land. 

Höllviken, cirka tre mil söder om Malmö, är organisationens senaste nyförvärv. 

Grundarna Axel Lindqvist och Kalle Ögge, som båda poängterar att det letas efter en tredje person till styrelsen i anslutning till det historiska årsmötet som arrangeras den 21 september, tror att en lokalavdelning i de allra sydligaste delarna av Sverige ligger helt rätt i tiden. 

– Vi har alltid haft ett stort intresse för aktier och såg en möjlighet att få lära oss mer, men även att kunna föra vårt intresse vidare till folk i jämlik ålder. Under vår gymnasietid såg vi ett stort intresse bland våra årskullar där samtalen ofta innehöll aktierelaterade spekulationer samt gissningar utan någon direkt konkret kunskap bakom det. 

LÄS MER: Samlad aktiefest i väst: ”Ska göra avstamp”

Det är där ni kommer in i bilden nu?

– Det är det vi hoppas kunna förändra med vår förening då vårt mål med Unga Aktiesparare är att föremedla kunskap inom aktivt sparande.

Det var Filip Lindkvist, som är ordförande för Unga Aktiesparares lokalavdelning i Lund, som först såg möjligheten att öppna en förening i Höllviken, berättar duon. 

MISSA INTE: Aktivitetsdraget i pandemin – arrangerar aktieorientering: ”Främja hälsan”

Både Axel Lindqvist och Kalle Ögge framhåller att den rådande coronaviruspandemin ställer till det gällande att planera den typen av evenemang som är UA Höllvikens målsättning i närtid. 

– Men förhoppningen är att inom snar framtid kunna ge medlemmarna intressanta föreläsningar och andra aktierelaterande event att se fram emot.

Vilka är era bästa spartips?

– Tänka långsiktigt, att inte dra förhastade beslut och att tänka efter själv innan du handlar. Ta gärna emot aktietips, men gör dina egna analyser kring företaget. 

YTTERLIGARE LÄSNING: Därför ska du göra din egen analys: ”Betyder allt”

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter