Samlad aktiefest i väst: ”Ska göra avstamp”

Kungälv är det senaste tillskottet bland Unga Aktiesparares lokalavdelningar. Ordförande Henrik Nordström har sitt mål med etableringen klart: ”Jag vill skapa kunskap och intresse bland ungdomarna”.

Unga Aktiesparare har omkring 45 stycken lokalavdelningar runt om i Sverige. Sedan en knapp månad tillbaka finns en förening nu bildad i Kungälv, knappt två mil norr om Göteborg. 

– Jag upplever att det finns ett dolt intresse hos de flesta jag stöter på, men att det inte riktigt finns någon plattform eller utbildning att bygga vidare på. Det är här vi tänker att vår nystartade lokalavdelningen kommer in i bilden, säger Henrik Nordström, ordförande för UA Kungälv. 

Vad är ditt, som ordförande, mål med lokalavdelningen?

– Att skapa inspiration, kunskap och intresse för aktie- och näringslivsfrågor hos ungdomarna i Kungälv, men också om ekonomi i allmänhet och aktiemarknaden i synnerhet. 

Henrik Nordström berättar att ett kickoff-event ligger i korten inom kort när skolorna drar igång för gymnasieungdomar i Kungälv och dess närområde.

– Tanken är att vi ska göra ett avstamp och introducera UA:s verksamhet redan i tidig ålder.

Hur hanterar ni omställningen mot mer digital gemenskap i coronatider?

– Vi i styrelsen har klarat av att kommunicera digitalt bra, men det återstår att se hur det blir på eventen i höst.

Tänker i nya banor

Henrik Nordström har ett särskilt spartips att förmedla. 

– Att säga upp ditt medlemskap på Storytel i en månad och vänta in ett rabatterat erbjudande på 95 procent av ursprungspriset månaden efter.

Vad är din syn på börsen under resten av 2020?

– Ekonomisk data behöver bli bättre för ge stöd åt ytterligare uppgång, understryker Henrik Nordström.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem