Poddstjärnans börsoptimism: Då går aktierna upp

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Flera ekonomiska orosmoln tornar upp sig och det skakar friskt på börsen. Det kan innebära ett köpläge av högsta klass, anser Börspoddens John Skogman. ”Det kan vända väldigt fort”, säger han i Di TV:s Börsmorgon.

I tisdagens sändning av Dagens industris Börsmorgon gästade Börspoddenduon John Skogman och Johan Isacsson. 

Det är ofrånkomligt att det har varit rejäla slag och väldigt svängiga utvecklingar för bolagen i samband med att de har presenterat sina tredje kvartal. Svaga rapporter har straffats stenhårt. 

LÄS OCKSÅ: Analytikerns fem köptips: ”Aktien har aldrig haft så lågt p/e-tal”

Aktiemarknaden är steget före

Vid en blick framåt är det svårt att se alltför ljust på tillvaron i närtid. Men John Skogman råder investerare att lyfta blicken och använda sig av ett längre perspektiv. 

– Börsen ligger alltid före. Nu är det inte många månader kvar av 2023 och det blir snarare som så att man tittar in mot 2024 och mot det andra halvåret. Då kommer bland annat utdelningarna. Jag tycker inte att man ska vara för negativ, säger han till Di TV. 

MISSA INTE: Klippläge i börsstormen – köp fyra pressade klassaktier: ”Bra tillfälle”

Därför går börsen svagt

John Skogman framhåller att många inte har pengar att köpa aktier för i nuläget i takt med de stigande räntorna. 

– Folk sparar mindre och det blir uttag ur fonder. När räntorna blir högre ska kurserna ned. Det innebär inte att bolagen har blivit sämre. Det är snarare nu som det är ett bra köpläge. 

SE ÄVEN: Så blir du rik på börsen: ”Då ska du köpa mer aktier”

Möjlig snabb uppgång

John Skogman tillägger: 

– Aktier prissätts på marginalen. När det är lite mer säljare än köpare går kurserna ned. Det (sentimentet) kan vända fort och då kommer aktierna att gå upp. 

YTTERLIGARE LÄSNING: Stjärnförvaltaren: Fem kvalitetsaktier för långsiktiga portföljen

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem