Miljonärernas 10 toppaktier: ”Populärt utdelningscase”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Expressen har tagit en titt på hur Nordnets private banking-kunder har investerat sina pengar hittills under 2024. ”De har köpt storbanker men också ångvältar som Novo Nordisk och Nvidia”, säger nätmäklarens sparekonom Frida Bratt till tidningen.

För att kvala in som private banking-kund, även kallat ”VIP-kund”, på Nordnet behöver du ha ett kapital på minst 2,5 miljoner kronor. 

Expressen har kikat på hur nätmäklarens mer förmögna kunder valt att agera på börsen så här långt i år.

Klassiker i ledningen

Handelsbanken, AB Volvo och Nibe ligger högst upp på köplistan.

– I senaste rapporten visade bolaget att man klarar att hålla uppe marginalerna. Dessutom är Volvo ett populärt utdelningscase. Volvo är både den andra mest nettoköpta aktien under 2024 samt den andra mest ägda just nu bland private banking-kunderna, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt om lastbilsjätten på andra plats. 

Investor, Essity, Novo Nordisk, Boliden, Betsson, Nvidia och Microsoft går också att hitta bland de mest frekvent köpta aktierna bland private banking-kunderna.

Premierar säkerhet

Frida Bratt konstaterar att det går att se ett mönster i att de förmögna kunderna äger fler bolag av stabilare, tryggare karaktär än vad den gemene Nordnet-kunden gör.

– Det kan ha att göra med att många som har hunnit spara ihop ett visst kapital av naturliga skäl är lite äldre och så att säga därmed kanske har varit med förr. Man vet att lönsamma stabila bolag ger en bra grund att stå på, och att det är lättare än man kanske först tror att bränna sig i högriskaktier, säger hon till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Avkastningskross: Investmentbolag utklassar fonder

MISSA INTE: Strategen: Fem aktier att köpa nu

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem