Foto: Investor.

”Investor borde inte handlas med rabatt”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats

Analyshuset Kepler Cheuvreux skriver på måndagen i en ny analys att man väljer att höja riktkursen för det populära investmentbolaget Investor till 336 kronor från tidigare 297.

Riktkursen är nu den högsta bland etablerade analyshus med köprekommendation.

I analysen har Kepler fördjupat sig i den onoterade delen av Investor, nämligen Patricia Industries. Kepler skriver att dessa bolag har en tillväxtagenda där de flesta siktar på tillväxt genom tilläggsförvärv.

“I vår värdering av innehaven har vi tillämpat ett förvärvsscenario för flera av dem. Vi förväntar oss att Patricia Industries totalt kommer att rapportera en försäljnings- och ebita-tillväxt på mer än 10 procent under de kommande åren”, skriver analyshuset via börssajten Aktiellt.

Bör inte handlas med någon rabatt

I Keplers analys av Patricia som helhet landar värderingen på 289 miljarder kronor och på 272 miljarder kronor när varje innehav värderas separat.

“Givet det unika med detta innehav i kombination med Investors starka historik anser vi att aktien inte bör handlas med någon rabatt (idag 18 procent)”, skriver Kepler.

LÄS OCKSÅ: 3 aktier som kan bli AI-vinnare: ”Möjlighet för uppköp”

MISSA INTE: Tio köpvärda aktier: ”Småbolagsfavoriter”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem