Foto: Per Mikaelsson.

GW:s aktiestrategi – tjänat hundratals miljoner: ”Ibland går det åt helvete”

Författaren och kriminologen Leif GW Persson är en flitig investerare. Han har tjänat hundratals miljoner kronor på finansiella affärer. ”Om det går för lätt blir det tråkigt”, säger GW till Aktiespararen.

Leif GW Persson har blivit uppmärksammad för sina investeringar många gånger genom åren.

Inte minst har författaren och tv-stjärnan ofta varit aktiv i samband med börsintroduktioner och även satsat på aktier av högriskkaraktär.

I en intervju med Aktiespararen berättar han att lägger omkring tio procent av sin tid på ”finansiella historier” och får erbjudanden om att gå in i nya projekt varje dag.

Men i fyra av fem fall tackar han nej.

– Ibland går det åt helvete, men det gör ingenting. Det kan till och med gå dåligt två av tre gånger – förutsatt att den tredje går bra. Då inser man bara att man inte är odödlig och om det går för lätt så blir det tråkigt, säger GW till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Jan Emanuels favoritaktie: ”Mitt guld”

Leif GW Persson konstaterar att han har dragit in hundratals miljoner kronor på böcker och rättigheter till tv-serier och filmer under årens lopp. Men han har tjänat klart mer på att vara aktiv på finansmarknaden.

– Mycket pengar ger frihet och det är trevligt. Men jag är inte intresserad av pengarna i sig, utan det som är roligt är att tjäna dem. När jag väl har fått in pengarna så brukar jag ge bort dem till de som behöver dem mer än jag, till exempel till välgörande ändamål.

MISSA INTE:  Professorns kritik – mot investmentbolag: “Förstår inte”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem