Foto: Pressbild.

Jan Emanuels favoritaktie: ”Mitt guld”

Affärsmannen och tidigare politikern Jan Emanuel är väldigt försiktig i sitt aktiesparande. I en intervju med Aktiespararen berättar han om sina innehav – och lyfter fram ett investmentbolag extra mycket. ”Jag gillar att de är old school”, säger Jan Emanuel.

Jan Emanuel har tidigare gjort sig känd från allt för sin medverkan i Robinson till åren som riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Som entreprenör har han byggt upp en stor förmögenhet. För Aktiespararen berättar han att han investerar regelbundet i aktier sedan länge.

– Jag anpassar mitt sparande efter hur aktierna går. När det är svackor på marknaden och aktierna har gått ned mer av än trend, än att något fundamentalt skett i bolagen, då puttar jag in mer pengar. Sedan får jag ju utdelning också, och den brukar jag spara till tillfällena då det sker en dipp och så puttar jag in dem igen, säger Jan Emanuel till tidningen.

Finländska Incap är en av grundbultarna i portföljen. En annan är Investor – som Jan Emanuel beskriver som ”sitt guld” och sin bästa långsiktiga investering genom tiderna.

– Jag hänger inte alls med på vad de gör, men jag tror på det personliga ansvaret. Jag gillar att människorna bakom Investor investerar med sin heder. Det finns ju exempel på ägare som säljer sina aktier, flyr fältet och låter aktien kollapsa, men det skulle aldrig Wallenberg göra. De skulle hellre sälja allt de äger privat än att låta Investor falla. Så jag gillar att de är ”old school”-affärsmän. Det kanske inte är supervanligt att sossar har Wallenbergare som föredömen. Men de här gamla, traditionella industrigubbarna – de tycker jag är coola.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem