Agnes Wold är förtjust i aktier – men tveksam till investmentbolag. Foto: Emelie Asplund/Talarforum.

Professorns kritik – mot investmentbolag: “Förstår inte”

Välkända covid-19-experten Agnes Wold sparar brett och diversifierat. Men hon ger inte mycket för investmentbolag. “Jag tycker inte att de är så bra”, säger professorn till Aktiespararen.

Agnes Wold är professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och driver P4-podden “Fråga Agnes Wold” tillsammans med Christer Lundberg.

Agnes Wold har blivit rikskändis i samband med covid-19-pandemin då hon fått en expertroll i flera olika kanaler.

I en intervju med Aktiespararen berättar hon om sitt aktieintresse. Investmentbolag är väldigt populära och ägs av flera hundratusentals svenskar. Agnes Wold skakar dock på huvudet åt sparformen.

– Alla säger ju att man ska ha investmentbolag, men jag tycker inte att de är så bra. Så jag förstår inte riktigt det rådet, säger hon till tidningen.

Agnes Wold äger omkring tio olika aktier. Nibe, Vitrolife, Biotage, Wallenstam, Fenix Outdoor, Lifco och Tomra Systems finns i portföljen, enligt Aktiespararen.

LÄS OCKSÅ: Blev medlem i UA – före sin födsel

Investeringsråd 

Agnes Wold delar även med sig av tre tips för hur det går att lyckas med sina aktier:

  • Lyssna inte på analytiker – tänk själv.
  • Leta efter trender i samhället och fundera på vilka bolag som kan gynnas av detta.
  • Sälj inte för att ta hem vinst.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem