Foto: AB Volvo.

Stort guldregn: Så mycket kan Volvo ge i utdelning

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Mycket talar för att AB Volvo bjuder sina aktieägare på en ny historiskt stor utdelning. Dagens industri har tagit en titt på hur mycket verkstadsjätten kan komma att skifta ut. 

AB Volvo ser ut att kunna summera ett urstarkt 2023 i samband med sitt bokslut den 26 januari 2024. 

Bolaget har en ytterst välfylld nettokassa och ser ut att bjuda sina aktieägare på en mustig utdelning. 

Dagens industri går igenom hur analytikernas förväntningar på den stundande, omtalade utdelningen ser ut. 

LÄS OCKSÅ: Fyra aktier på rea: ”Potentiell kursdubblare”

Toppar Stockholmsbörsens utdelningslista

Tidningen skriver att en sammanställning av tio analytikers utdelningsprognoser indikerar att Volvo kommer att dela ut totalt 34,1 miljarder kronor. Det motsvarar 16,75 kronor per aktie och en direktavkastning på cirka 6,7 procent.

För fjärde året i rad blir då AB Volvo det bolag som delar ut mest på Stockholmsbörsen. För räkenskapsåret 2022 stod bolaget för en utdelning om sammanlagt 28,5 miljarder kronor. 

MISSA INTE: Så väljer du rätt aktier: ”Var noga med risken”

Kan bli ännu högre

Dagens industri framhåller dock att utdelningsprognoserna kan komma att stiga ytterligare när analytikerna ska ge sina sista kommentarer och justeringar före bokslutet. 

– Vi har legat på 18 kronor ganska länge men konsensus har skruvats upp hela året och det tror jag att det fortsätter att göra, säger Björn Enarson på Danske Bank till tidningen.

SEB har störst förväntningar på den populära folkaktiens utdelning. Storbanken tror på en utdelning på allt som allt 41 miljarder kronor vilket motsvarar 20 kronor per aktie. 

SE ÄVEN: Chefsstrategen: Köpvärda aktier att slå till på nu

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem