Emelie Ölander. Foto: Discovery.

Fotbollsprofilens aktiefullträffar: “Tjänar sjukt mycket pengar”

Fotbollsprofilen och entreprenören Emelie Ölander har gjort ett gäng lyckade aktieaffärer. För Stock Magazine berättar hon om ett par riktigt snygga avkastningsavslut i krysset. ”Det är svårt att förstå”, säger hon.  

BLI MEDLEM I UNGA AKTIESPARARE HÄR

Tidigare fotbollsproffset Emelie Ölander, som nu driver två egna bolag och har gjort sig känd som expert i bland annat Discoverys allsvenska sändningar, är mycket intresserad av sparande i aktier och i fonder och av privatekonomi.

För Stock Magazine delar hon nu med sig av ett par fullträffar i investeringsväg.

– Novo Nordisk har varit riktigt lyckad. Jag har nog gjort omkring 350 procent på aktien. Det är inte alltid det blir så, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Landslagsstjärnans lärdom – av svindyra klippningen: ”Vara smart och spara pengar”

Lönsamhet i skakig bransch

Ett lite mer otippat exempel på ett lyckosamt aktieköp går att hitta i norska tankrederiet Frontline.

– Det är en väldigt volatil och cowboymässig bransch. Det svänger friskt. Sedan är det kanske inte jättemånga som pratar om den här typen av bolag. Men de tjänar verkligen sjukt mycket pengar.

Hur hittade du Frontline?

– Jag har fått insyn i branschen via en vän som jobbar inom den. Sedan har jag läst på och bildat mig en egen uppfattning. Det har gett mig ett litet informationsövertag.

Sparar brett

Emelie Ölander är samtidigt noga att framhålla att hon sprider sina risker och äger många olika slags tillgångsslag – allt från index- och småbolagsfonder till investmentbolag och ädelmetaller och kryptovalutor – i sin portfölj.

I årets fjärde och sista nummer av Stock Magazine, som släpps i december, blir det en längre intervju med Emelie Ölander. Läs mer om Stock Magazine och andra förmåner du får som medlem i Unga Aktiesparare här.

MISSA INTE:  Efter medaljsuccén – skön miljonbonus: ”Ska spara”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem