Emil Holm går en spännande fotbollskarriär till mötes. Foto: Shutterstock.

Landslagsstjärnans lärdom – av svindyra klippningen: ”Vara smart och spara pengar”

Emil Holm gjorde sitt första landslagsmål för Sverige i EM-kvalet mot Österrike och spås en lysande fotbollsframtid. En hårrelaterad utgift till ett värde av över 7 000 (!) kronor gav honom dock en viktig läxa vid sidan av planen. ”Karriären är ju inte jättelång så jag försöker ändå vara lite smart med mina pengar och spara”, säger spelaren till Sportbladet.

Emil Holm, 23, var ett glädjeämne i Sveriges annars blytunga EM-kvalstisdag mot Österrike.

Försvararen hoppade in och spräckte den blågula målnollan med sin 1–3-reducering på övertid. Målet lär dock inte hjälpa Sverige vidare till själva huvudturneringen, men för en ung, talangfull spelare som Emil Holm är det verkligen en fjäder i hatten.

En privatekonomisk lärdom fick Emil Holm, som representerar Spezia i italienska serie A, sig verkligen i samband med ett frisörbesök.

– Vi hade ju en spelare, (Ethan) Ampadu som hade någon privat frisör som skulle komma och så frågade han mig och (svenske lagkamraten) Aimar (Sher) om vi ville komma och klippa oss. Så jag tänkte ”Varför inte?”. Det var ju en bra frisör. Så vi åkte till Ampadu och det tog 15-20 minuter så var man klar. När vi kom till träningsanläggningen dagen efter frågade vi var vi var skyldiga och han sa 700 euro per skalle. Vi bara ”Va!?”. Jag blev ju aschockad. Men det var bara att betala. Man kanske skulle ha tänkt på det innan, någon kille kommer från London, bor på hotell och flyger… Det är sådana grejer man får lära sig, säger han till Sportbladet.

LÄS ÄVEN: Sparkungen: ”Så blir du rik”

Inte värt det

Emil Holm, som berättar att han har fått sitt handskfack i bilen fyllt av parkeringsböter under tiden i Italien, konstaterar att han betalade lite väl mycket för sin klippning.

– Min gubbe i Spezia för 18 euro är bättre.

Emil Holm berättar för Sportbladet att han även lagt sig till med utgifter i bland annat någon klocka och en bil. Men han väger även in mer långsiktiga aspekter i sin privatekonomi.

– Karriären är ju inte jättelång så jag försöker ändå vara lite smart med mina pengar och spara. Inte för att man är så jättebra på det heller, men jag försöker i alla fall.

MISSA INTE: Efter medaljsuccén – skön miljonbonus: ”Ska spara”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem