Therese Nyrén och Kim Hansson. Foto: Sofia Jonsson.

Förvaltarduon: ”Vi har vårt drömjobb”

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 2 2023

Som ansvarig för resultatet i en fond måste du alltid följa med i vad som händer inom områden som berör fonden och dess innehav. Du kan aldrig ta helt ledigt. Du behöver vara väldigt flexibel när det gäller arbetstider och arbetsbelastning. Det är sällan mindre än ”normalt” att göra men ofta mer. Och det finns alltid lite mer man kan göra. Och helt plötsligt dyker det upp något oförutsett som du måste hantera.

Det här låter kanske inte som ett drömjobb. Men tycker du att det roligaste som finns är att få möjlighet att lära sig mer och fördjupa dig i områden som du tycker är spännande på arbetstid då kan ett arbete som fondförvaltare vara något som passar dig. Vi tycker att det är fantastiskt!

Vi arbetar med en fond som heter Lucy Global Fund. Det är en global aktiefond som investerar i livsstilsföretag och starka varumärken. Fondens investeringsuniversum är tydligt definierat men det finns också stor frihet att välja. Utifrån de teman och trender som vi har definierat väljer vi ut de 25-30 bolag som vi bedömer tillsammans utgör den bästa portfölj vi kan hitta på ungefär ett års sikt.

Vi har valt ett fokus på livsstilsbolag eftersom det innebär att vi investerar i sådant som människor är intresserade av, tycker är roligt och kan relatera till. Detta i sin tur innebär att fonden väcker intresse för finanser och fonder och kan göra investeringar till något som känns attraktivt och kul och därmed kanske få människor som i dag inte vågar investera i aktier att känna sig trygga med det. Det är alltför många som sparar för lite eller enbart på sparkonto och därmed får lägre pension än de skulle behöva. Att kunna göra en liten skillnad här blir en extra sporre.

Att vi har valt att arbeta med investeringar i ledande livsstilsföretag är så klart också för att vi själva tycker att det är roligt. Det man tycker är roligt och lägger mycket tid på blir man oftast bra på. Vi väljer att arbeta med en koncentrerad portfölj med lång investeringshorisont. Vi arbetar med ett brett informationsintag för att hitta nya trender och förändringar i omvärlden som påverkar våra portföljbolag.

Det här arbetet är översiktligt och går ut på att skanna mycket material i många olika kanaler. Utvalda bolag analyserar vi på djupet med fundamental finansiell analys. Ju bättre man känner sina bolag och ju mer uppdaterade vi håller oss om vad som händer runt omkring, desto större möjlighet har vi att fatta snabba och rätt beslut och därmed ha förutsättningar att leverera en avkastning som är värd att betala för. En stor utmaning men en oerhört rolig sådan som är värd att lägga mycket tid och energi på

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter