En chans att ta vara på

Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson skriver om vikten av att få en balanserad och sund start på sin sparresa.

Denna ledarkrönika framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 3 2021

Den värld som utgörs av de olika beståndsben som börs- och finansmarknaderna står på är verkligen fantastisk och innehåller enormt stora möjligheter. 

Men för att kunna navigera rätt och ta kloka beslut gäller det att ha tillgång till och kunna använda sig av ett brett informationsunderlag. 

Det är precis vad vi på Unga Aktiesparare ska vara med och bidra till på olika sätt: Att erbjuda verktyg, utbildningar och inspiration som skapar förutsättningar för yngre människor att bygga en balanserad och framgångsrik sparportfölj som växer i värde över tid. 

Därför drar vi igång hösten genom att fokusera på konceptet “ny på börsen”. Stock Magazine har träffat intressanta, omtalade nykomlingar bland börsens bolag, fokuserat på hur en notering egentligen går till och lyfter fram olika typer av investeringar som har visat sig vara vägvinnande och kan så förbli i framtiden. 

Naturligtvis blickar vi även bakåt och tittar på hur börsen har utvecklats hela vägen från 1300-talet (!). För att veta i vilken riktning vi är på väg, är det sunt att veta var vi kommer ifrån. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem