Nicklas "Investeraren" Andersson. Foto: Avanza

Blev medlem i UA – före sin födsel: “Hoppas rekordet står sig”

Det finns många unga personer som är medlemmar i Unga Aktiesparare. Sparprofilen Nicklas Anderssons son William blev en del av förbundet redan innan han sett dagens ljus för första gången. “Det var viktigast för mig”, säger “Investeraren”.

Nicklas Andersson har ett långt förflutet inom Unga Aktiesparare och brinner oerhört mycket för organisationen.

Bodensaren arbetar till vardags som sparekonom på Avanza och programleder bland annat populära programmet #Uppesittarkväll som sänds kvällen före varje löning.

Fredagen den 15 februari blev “Investeraren” trebarnsfar när sonen William föddes. Redan cirka timmen före William kom till jorden var han registrerad och klar som medlem i Unga Aktiesparare.

– I ärlighetens namn tror jag det är mer viktigt för mig än för honom. Jag är uppväxt inom Unga Aktiesparare och tycker att det är ett fantastiskt förbund. Om han får sin pappas intresse i framtiden så är det rätt häftigt att kunna säga att han varit medlem i förbundet under hela sitt liv, säger Nicklas Andersson.

LÄS ÄVEN: Här är Aktiestinsens portfölj: Investmentbolag i topp

Kreativ lösning 

Nicklas Anderssons äldsta barn blev medlem i Unga Aktiesparare en kvart efter födseln. Det tog sedan tio minuter att anmäla det andra till förbundet.

– Den här gången måste jag väl ändå få vara lite mallig. Det är nämligen så att jag kom på den innovativa idéen om att teckna ett medlemskap på termin. Så mitt tredje (…och sista!) barn lyckades bli medlem en hel timme innan han avknoppades och särnoterades. Det var tack vare förbundets vd Henrik Johansson som tyckte att det var en rolig idé. Ett rekord som förhoppningsvis lär stå sig över tid.

Varför ska föräldrar teckna UA-medlemskap åt sina barn? 

– Jag tycker att det är ett klokt sätt att i unga så ett frö till ett intresse som är roligt, allmänbildande och långsiktigt lönsamt. Vi har ju inte särdeles mycket privatekonomi i skolan. Här fyller Unga Aktiesparare ett mycket viktigt tomrum. En ökad ekonomisk förståelse ökar möjligheterna till att få ut mer av livet. En fin gåva att ge till sina barn. Dessutom är det ett mycket bra karriärsnätverk likväl som ett sätt att hitta likasinnade vänner för livet när barnen blir lite större, säger Nicklas “Investeraren” Andersson.

MISSA INTE: Våga zooma ut

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter