Foto: Colourbox.

Aktiechefen: Då blir det köpläge på börsen

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats

Carnegies Karl Hedberg tycker att investerare ska positionera sig för en positiv inledning på det nya börsåret.

Efter ett stökigt börsår har börsen gått starkt upp i november. Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, tror att det kortsiktigt finns hög rekylrisk, men att en rekyl lär bli kort och inte alltför djup, då många kommer de den som ett bra köptillfälle.

”Börsens starka momentum från november talar för en stark avslutning på året, även om vi får en kortare rekyl under de närmaste veckorna. Dessutom lär varken inflationsförväntningar eller vinstförväntningar ändra sig nämnvärt under årets sista veckor och därmed bör den positiva börstrenden hålla i sig in i 2024.”, säger han.

LÄS MER: Charlie Mungers bästa livs- och investeringstips

Väljer småbolag framför storbolag

Han anser att investerare bör positionera sig för en positiv inledning på 2024, men med en större exponering mot små och medelstora bolag och en något mindre mot de mer valutakänsliga verkstadsbolagen.

Han menar också att även om cykliska bolag brukar gynnas mer av ett optimistiskt mjuklandningsscenario så kan det vara utmanande vinstmässigt om det sker för många av de stora internationella industribolagen om det sker i kombination med en stärkt krona.

MISSA INTE: Då är det läge att sälja dina aktier: ”Helt idiotiskt”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem