Foto: Unsplash.

3 aktier med budpotential: ”Superstarkt bolag”

ABG:s strateg Christer Linde delar med sig av tre aktier som kan bli föremål för uppköp. ”Bolaget värderas mycket lägre än vad det brukar”, säger han om en av kandidaterna i Dagens industris Börsmorgon. 

Det var i tisdagens sändning av Dagens industris Börsmorgon som Christer Linde, strateg på ABG, lyfte fram tre aktier där det finns potential för ett bud från en annan aktör.

LÄS ÄVEN: Genomgång: Här är bästa investmentbolaget

Tele2 kan slå till på Bredband2

Fiberoperatören Bredband2, som är hemmahörande på First North, är den första kandidaten. 

– Vi tycker att bolaget har en relativt modest värdering i dagsläget. En aktör som skulle kunna vara inne och titta på det är Tele2, som har pratat om en aktiv M&A-agenda, säger Christer Linde.

MISSA INTE: Landslagsskyttens favoritaktier: ”Allt går in på börsen”

Lågt värderat BTS har god potential

Konsultbolaget BTS kan också komma att väcka intresse från potentiella friare, tror Christer Linde.

– Det här är ett bolag som kommit ned mycket i värdering och som nu värderas betydligt lägre än vad det brukar göra. Det är ett superstarkt managementkonsultbolag – och vi har sett mycket utköp från konsulter generellt sett i marknaden de senaste åren. Det här skulle en stor aktör, som McKinsey eller BCG, kunna vara intresserat av att plocka upp. 

SE OCKSÅ: Tre köpvärda investmentbolag: ”Attraktiv rabatt”

Större spelare har chans att plocka Storytel

Ljudboksstreamingbolaget Storytel kan även det bli uppköpt, anser Christer Linde.

– Man ser generellt en konsolideringsrörelse i sektorn. Storytel har mycket intressant innehåll och aktien har blivit väldigt nedpressad. För någon som har muskler tror jag att det skulle vara kunna vara intressant att plocka upp Storytel för att bygga på en befintlig plattform.

YTTERLIGARE LÄSNING: Förvaltarna: Köpläge i sex aktier

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem