Foto: Ung Privatekonomi.

20 favoritaktier: Så investerar UA:s medlemmar

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Genom en sammanställning hos Nordnet går det nu att se vilka bolag som Unga Aktiesparares medlemmar köper flitigast. Här är de 20 aktier på Stockholmsbörsen som flest väljer att placera sina pengar i. 

Sedan ett par dagar tillbaka finns det en bevakningslista som heter ”Unga Aktiesparare” på fliken för ”aktieinspiration” hos samarbetspartnern Nordnet. 

Courtagerabatt hos Nordnet är en av förmånerna som du får som medlem i Unga Aktiesparare. Aktierna som tar plats på inspirationslistan är de som flest personer köpt via organisationens rabattkod hos nätmäklaren. 

Kvalitetsbolag i topp

Det går att hitta flera välbekanta namn bland aktierna som är mest ägda bland Unga Aktiesparares medlemmar. 

Investor, både A- och B-aktien, Evolution, AB Volvo, Latour, Kinnevik, Embracer, Nibe, Castellum och Axfood kvalar in bland tio i topp. 

Resterande tio bolag som platsar på listan: SBB, Svolder, Industrivärden, SSAB, Lundbergföretagen, Bure Equity, Neobo Fastigheter, Nordnet, Fortnox och Handelsbanken. 

LÄS OCKSÅ: Krönika: Börsen är mer än bara pengar

MISSA INTE: Varningen – för investmentbolag: ”Riskerna har ökat”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem