Hur kan man gå tillväga för att spara till större sparmål såsom kontantinsatsen till sin första lägenhet? Hos Unga Aktiesparare kan du bland annat lära dig hur du sparar smartare till både kortsiktiga och långsiktiga sparmål. Kom ihåg dessa 5 gyllene regler om du väljer att investera i aktier: Förstå vad du köper, Håll dig informerad, Spara långsiktigt, Spara regelbundet och Sprid risken.

Här med några sparhistorier om hur Jennifer, Henrik, Emma och Tova gick tillväga för att spara ihop pengar till första lägenheten 💰

Hur sparade vi till första lägenheten?

Jag kollade upp hur mycket pengar jag behövde i kontantinsats för den typ av lägenhet jag ville ha, sedan delade jag upp det på antal år då jag ville köpa lägenheten och skapade ett tydligt månads-sparmål därefter. Sparade så fort lönen kom och levde på riktigt snåla matlådor i några år. Recept från portionen under tian hjälpte mig att spara mycket!

Jennifer Claesson – Stockholm

Jobbade många helger under gymnasiet och investerade mitt CSN under min studietid (obs: inget jag rekommenderer, men OM du ska göra det tänk då på att sprida risken väldigt mycket)

Henrik Johansson – Stockholm

Genom att extrajobba en hel del under gymnasiet och genom att börja investera nästan så fort jag kunde och vågade.

Emma Hedman – Katrineholm

Först bodde jag hemma och kunde då spara mycket som jag investerade i aktier. Sen fick det tuffa på och att jag fortsatte spara det som jag kunde som student.

Tova Larsson – Jönköping

Vad innebär ett medlemskap i Unga Aktiesparare?

Som medlem har du tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer, grymma event (ex: företagsbesök, inspirerande föreläsningar från sparprofiler), unika rabatter och förmåner. Allt för att du ska kunna nå dina spardrömmar. Alla under 29 år kan gå med.

 1. Kunskap

  Tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer (både fysiska och digitala). Vår mest populära aktieutbildning har ett snittbetyg på 9,3 av 10 och har genomförts av tusentals andra unga. Bli ett aktieproffs med oss.

 2. Nätverk

  Ett nätverk med tusentals aktieintresserade unga där du kan nätverka hur mycket eller hur lite du vill. Vi anordnar både fysiska och digitala event över hela landet och du kan även nätverka via vårt digitala Community och Forum.

 3. medlemsförmåner

  Förmåner

  Tillgång till unika förmåner, exempelvis: 300 kr att investera för, ekonomitidningar (Stock Magazine och Aktiespararen digitalt), courtagerabatt, DI digital gratis i två månader och rabatt på populära analysverktyget Börsdata Premium.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem