Mohammed Salih om Unga Aktiesparare
Mohammed Salih, Sparekonom på Fundler. Foto: Ali Safaa

Sparstjärnan Mohammed Salih hade som ambition att nå sju siffror på sitt konto innan han fyllde 30 år. Han nådde sitt mål långt tidigare. ”Det är en euforisk känsla”, säger sparprofilen som tidigare har arbetat som Verksamhetschef på Unga Aktiesparare.

Mohammed Salih berättar att det finns flera faktorer bakom den snabba färden till miljonen. Han nämner bland annat att börsen har utvecklats urstarkt och att han i samband med en obehaglig bilolycka som lyckligtvis slutade väl fick ut 80 000 kronor genom sin försäkring. 

– Jag har även försökt skapa flera inkomstkällor. En är ”flipping” där jag köpte saker till under marknadspris, allt från tv-apparater till cyklar, och sedan sålde vidare. Det bidrog till miljonen med cirka 35 000 kronor på fyra månader.

Vad har du lärt dig av resan?

– Att tålamod och prioriteringar är nyckeln i allt man gör. Jag har så klart prioriterat bort vissa saker för att uppnå mitt mål, men jag har samtidigt försökt prioritera bort det som inte bidrar till jättemycket livskvalitet. Jag har också märkt att balans i sparandet och i ”livet” är viktigt, konstaterar Mohammed Salih, och fortsätter:

– Jag har till exempel varit på ett par utlandssemestrar, blivit pappa och hälsat på familjen nere i Blekinge många gånger eftersom det ger mig livsglädje.

Vad tycker du om Unga Aktiesparare?

Mohammed Salih om Unga Aktiesparare

Unga Aktiesparare är som en vägkarta till finansiell framgång. Genom att gå med i förbundet kan du vässa dina kunskaper och göra ännu smartare investeringar på börsen. Det är en investering i dig själv som betalar av sig kvickt.

Mohammed Salih – Sparprofil

Vad innebär ett medlemskap i Unga Aktiesparare?

Som medlem i Unga Aktiesparare har du tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer, grymma event (ex: företagsbesök, inspirerande föreläsningar från sparprofiler), unika rabatter och förmåner. Allt för att du ska kunna nå dina spardrömmar.

 1. Kunskap

  Tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer (både fysiska och digitala). Vår mest populära aktieutbildning har ett snittbetyg på 9,3 av 10 och har genomförts av tusentals andra unga. Bli ett aktieproffs med oss.

 2. Nätverk

  Ett nätverk med tusentals aktieintresserade unga där du kan nätverka hur mycket eller hur lite du vill. Vi anordnar både fysiska och digitala event över hela landet och du kan även nätverka via vårt digitala Community och Forum.

 3. medlemsförmåner

  Förmåner

  Tillgång till unika förmåner, exempelvis: 300 kr att investera för, ekonomitidningar (Stock Magazine och Aktiespararen digitalt), courtagerabatt, DI digital gratis i två månader och rabatt på populära analysverktyget Börsdata Premium.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem