Nicklas ”Investeraren” Andersson. Foto: Avanza

Tusentals unga svenskar är medlemmar i Unga Aktiesparare (UA) idag för att lära sig mer om investeringar. Sparprofilen Nicklas Anderssons son William blev en del av förbundet redan innan han sett dagens ljus för första gången.

Nicklas Andersson har ett långt förflutet inom Unga Aktiesparare och brinner oerhört mycket för organisationen där hans äldsta barn blev medlem i Unga Aktiesparare en kvart efter födseln. Det tog sedan tio minuter att anmäla det andra till förbundet.

– Den här gången måste jag väl ändå få vara lite mallig. Det är nämligen så att jag kom på den innovativa idéen om att teckna ett medlemskap på termin. Så mitt tredje (…och sista!) barn lyckades bli medlem en hel timme innan han avknoppades och särnoterades. Det var tack vare förbundets vd Henrik Johansson som tyckte att det var en rolig idé. Ett rekord som förhoppningsvis lär stå sig över tid.

Varför ska man köpa medlemskap i UA till sina barn?

– Jag tycker att det är ett klokt sätt att i unga så ett frö till ett intresse som är roligt, allmänbildande och långsiktigt lönsamt. Vi har ju inte särdeles mycket privatekonomi i skolan. Här fyller Unga Aktiesparare ett mycket viktigt tomrum. En ökad ekonomisk förståelse ökar möjligheterna till att få ut mer av livet. En fin gåva att ge till sina barn. Dessutom är det ett mycket bra karriärsnätverk likväl som ett sätt att hitta likasinnade vänner för livet när barnen blir lite större, säger Nicklas “Investeraren” Andersson.

Vad innebär ett medlemskap?

Som medlem har du tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer, grymma event (ex: företagsbesök, inspirerande föreläsningar från sparprofiler), unika rabatter och förmåner. Allt för att du ska kunna nå dina spardrömmar. Alla under 29 år kan gå med.

 1. Kunskap

  Tillgång till aktieutbildningar för alla kunskapsnivåer (både fysiska och digitala). Vår mest populära aktieutbildning har ett snittbetyg på 9,3 av 10 och har genomförts av tusentals andra unga. Bli ett aktieproffs med oss.

 2. Nätverk

  Ett nätverk med tusentals aktieintresserade unga där du kan nätverka hur mycket eller hur lite du vill. Vi anordnar både fysiska och digitala event över hela landet och du kan även nätverka via vårt digitala Community och Forum.

 3. medlemsförmåner

  Förmåner

  Tillgång till unika förmåner, exempelvis: 300 kr att investera för, ekonomitidningar (Stock Magazine och Aktiespararen digitalt), courtagerabatt, DI digital gratis i två månader och rabatt på populära analysverktyget Börsdata Premium.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem