Fredrik Eklund. Foto: Claudio Marinesco/Talarforum.

Stjärnmäklarens toppaktier: ”Gillar inte indexfonder”

Kändismäklaren, entreprenören och realityprofilen Fredrik Eklunds börsportfölj utgörs endast av en viss typ av bolag. ”Jag har varit väldigt risktagande i mitt aktieägande, men det har fungerat bra för mig”, säger han till Affärsvärlden.

Fredrik Eklund, 46, är son till välkände ekonomen och författaren Klas Eklund.

Själv har Fredrik Eklund gjort sig ett stort namn som inte minst fastighetsmäklare med fokus på oerhört påkostade lyxbostäder i USA och som dokusåpaskådespelare.

I en intervju med Affärsvärlden berättar han om sitt investerande i aktier.

– Jag gillar inte indexfonder. Jag har varit väldigt risktagande i mitt aktieägande, men det har fungerat bra för mig, säger Fredrik Eklund till tidningen.

LÄS ÄVEN: Aktievinnare på AI: ”Inte gratis”

I portföljen återfinns techjättar i Apple, som han har investerat miljontals dollar i, Meta, Nvidia, Amazon, Microsoft och Tesla.

Fredrik Eklund, som är aktuell som drake i den nya säsongen av Draknästet på SVT, konstaterar att investeringen i Tesla gjordes för åtta år sedan och har blivit en riktig fullträff.

Mäklaren har även gjort flertalet fastighetsinvesteringar och har också satsat på ett flertal onoterade bolag. Amerikanska gymkedjan Dogpound, sminkbolaget Half Magic och svenska kalsongmärket CDLP är några av dem.

Fredrik Eklunds mäklarapp Real Messenger är dessutom på väg till börsen via spac-bolaget Nova Acquistion, skriver Affärsvärlden.

MISSA INTE: Starka vallgravar borgar för god avkastning

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem