David Flatbacke-Karlsson är chefredaktör för Stock Magazine. Foto: Privat.

Riskspridning till rabatt

I årets första ledarkrönika skriver Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson om investmentbolagens storhet och avkastningspotential.

Denna ledarkrönika framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 1 2023

Vill du göra det enkelt för dig som investerare och samtidigt lägga en stabil portföljgrund som växer över tid? Då är du välkommen att botanisera bland Stockholmsbörsens investmentbolag.

Sverige har en unik kultur när det kommer till investmentbolag, bolag som placerar i andra bolags aktier. Hundratusentals personer äger aktier i bolag som Investor, Industrivärden, Latour och Svolder – som presterat en otrolig avkastning och även allt som oftast slagit index över tid.

I det här numret av Stock Magazine bjuder vi på en riktig rivstart på 2023 genom att lära känna de omtyckta investmentbolagen. Vi får träffa ledande, inspirerande personer, ta del av investeringstips och gör även en internationell utblick.

Inte sällan går det att köpa etablerade investmentbolag till rabatt. Du sprider dina risker automatiskt och får ta rygg på landets bästa investerare.

Men det betyder inte att du inte måste göra något analysjobb själv. Det finns absolut fallgropar och när börsen skakar tenderar investmentbolagen att kunna ta rejält med stryk. Allt är inte bara guld och gröna skogar inom sektorn – vilket visade sig tydligt under 2022.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem