MUCF-projektet lockar fler tjejer i väst!

Unga Aktiesparare har mellan mars 2019-mars 2020 beviljats projektpengar av MUCF för att locka fler tjejer till UA! Läs mer om vad projektansvariga Olivia Larsson gör längs västkusten för att locka fler tjejer!

Besök

Vi har nått halvlek i Unga aktiesparares projekt i region Väst vars syfte är att få fler tjejer till att bli medlemmar och att komma på våra event. På sex månader har vi hunnit besöka skolor, anordna föreläsningar och besöka lokalavdelningarna. För att lyckas med det förstnämnda behöver vi vara i forum där tjejer befinner sig. Under våren har vi besökt Drottning Blankas gymnasium i Göteborg samt Sinclairs gymnasium i Uddevalla. Båda dessa skolor har estetiska program som traditionellt sett lockat fler tjejer än killar. Vi spenderade lunchen till att prata med elever om hur de med enkla steg kan göra sina drömmar till verklighet. Utöver dessa två gymnasiebesök har vi även besökt skolor i Halmstad, Jönköping och Borås.

 

Föreläsningar

I samband med skolbesöken har vi föreläst på kvällarna för nya medlemmar. Föreläsningarnas budskap har varit att det viktigaste är att komma igång och sätta mål på sitt sparande. Föreläsningarna uppmärksammades extra mycket i Halmstad där vi var med i Morgonpasset i P4 och berättade om projektet. 

 

Hösten

Till hösten planerar vi bland annat att hålla ett event tillsammans med United Sisters, en tjejförening som är en del av Fryshuset. Vi ser också fram emot en nätverksträff med UF Alumni Göteborg som är Ung Företagsamhets alumniverksamhet. För att få ordentligt genomslag och uppmärksamma det vi gör kommer vi tillsammans med lokalavdelningarna i Borås, Göteborg och Halmstad att anordna event i dessa tre städer under tre efterföljande torsdagar. Det kommer att startas med inspirationsföreläsning och avslutas med två workshops. Vi ser fram emot att använda oss av de metoder vi har lärt oss om hur ett förbund kan vara tillgängligt för alla, oberoende av kön.

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter