MUCF-projektet lockar fler tjejer i väst!

Unga Aktiesparare har mellan mars 2019-mars 2020 beviljats projektpengar av MUCF för att locka fler tjejer till UA! Läs mer om vad projektansvariga Olivia Larsson gör längs västkusten för att locka fler tjejer!

Besök

Vi har nått halvlek i Unga aktiesparares projekt i region Väst vars syfte är att få fler tjejer till att bli medlemmar och att komma på våra event. På sex månader har vi hunnit besöka skolor, anordna föreläsningar och besöka lokalavdelningarna. För att lyckas med det förstnämnda behöver vi vara i forum där tjejer befinner sig. Under våren har vi besökt Drottning Blankas gymnasium i Göteborg samt Sinclairs gymnasium i Uddevalla. Båda dessa skolor har estetiska program som traditionellt sett lockat fler tjejer än killar. Vi spenderade lunchen till att prata med elever om hur de med enkla steg kan göra sina drömmar till verklighet. Utöver dessa två gymnasiebesök har vi även besökt skolor i Halmstad, Jönköping och Borås.

 

Föreläsningar

I samband med skolbesöken har vi föreläst på kvällarna för nya medlemmar. Föreläsningarnas budskap har varit att det viktigaste är att komma igång och sätta mål på sitt sparande. Föreläsningarna uppmärksammades extra mycket i Halmstad där vi var med i Morgonpasset i P4 och berättade om projektet. 

 

Hösten

Till hösten planerar vi bland annat att hålla ett event tillsammans med United Sisters, en tjejförening som är en del av Fryshuset. Vi ser också fram emot en nätverksträff med UF Alumni Göteborg som är Ung Företagsamhets alumniverksamhet. För att få ordentligt genomslag och uppmärksamma det vi gör kommer vi tillsammans med lokalavdelningarna i Borås, Göteborg och Halmstad att anordna event i dessa tre städer under tre efterföljande torsdagar. Det kommer att startas med inspirationsföreläsning och avslutas med två workshops. Vi ser fram emot att använda oss av de metoder vi har lärt oss om hur ett förbund kan vara tillgängligt för alla, oberoende av kön.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem